„Kinogalerijai” 11 gadu apmeklētības rekords

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedriskās organizācijas „Avantis” veidotā dokumentālā filma „Atrasts Amerikā” kļuvusi par apmeklētāko filmu kinoteātra „Kinogalerija” 11 gadu darbības laikā. Kopš filmas pirmizrādes šā gada 10.jūlijā filmu noskatījušies jau vairāk kā 6100 cilvēku. „Tas ir vairāk nekā jebkurai citai filmai, kura rādīta „Kinogalerijā” šo gadu laikā,” atzīst „Kinogalerijas” direktore Aīda Zviedre.

„Uz tik lielu skatītāju atsaucību nemaz necerējām. Šādi rezultāti liecina, ka aizceļošana no Latvijas uz ārzemēm interesē daudzus un ir viena no pēdējo gadu aktuālākajām sociālajām problēmām,” atklāj filmas producente un „Avantis” radošā direktore Ilona Bičevska. Ņemot vērā lielo Rīgas publikas atsaucību, no 29.augusta „Avantis” filmu sāk demonstrēt arī citās Latvijas pilsētās — Liepājā, Jelgavā, Ventspilī un Valmierā, informē I.Bičevska. Šajās pilsētās plānots rīkot arī īpašus seansus skolēniem un studentiem. Filmu plānots izrādīt arī Latgalē. „Atrasts Amerikā” Latvijas tūres plāns: Liepāja: 29.augusts—11.septembris, kinoteātris „Balle”, Rožu laukums 5/6; Jelgava: 5.—11.septembris, kinoteātris „Kino 19”, Akadēmijas 19; Ventspils: 12.—18.septembris, kinoteātris „Rio”, Pils 28; Valmiera: 19.—25.septembris, kinoteātris „Gaisma”, Rīgas 19. Pēc skatītāju lūguma Rīgā, kinoteātrī „Kinogalerija” filmu varēs noskatīties līdz 28.augustam. Filmas demonstrēšana līdz šim jau pagarināta vairākkārt. Stundu garā kinolente „Atrasts Amerikā” stāsta par to, kādēļ katru gadu simtiem jauniešu pamet Latviju, lai sevis un darba meklējumos dotos uz Amerikas Savienotajām valstīm. Filma ir pirmais jauniešu organizācijas „Avantis” vērienīgais projekts, ar kuru režisora lomā debitē Sandris Jūra. Filmas idejas autors un viens no operatoriem ir jauniešu organizācijas „Avantis” dibinātājs, Latvijā pazīstamais uzņēmējs Viesturs Koziols. Kinolentes montāžas režisore ir Gunta Ikere, kura strādājusi ar filmām „Sekotāji”, „Ar domu par zāli”, „Olu kundze”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu