Filmai „Atrasts Amerikā” milzīga skatītāju atsaucība. (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jauniešu organizācijas „Avantis” veidotā dokumentālā filma „Atrasts Amerikā” izpelnījusies milzīgu skatītāju atsaucību – pirmajās deviņās demonstrēšanas dienās kinoteātrī „Kinogalerija” filmu noskatījušies gandrīz 2000 skatītāju. Necerētās publikas atsaucības dēļ filmai noorganizēts papildu seanss plkst.16.30.

„Kinogalerijā” filmu varēs noskatīties līdz 31.jūlijam, katru dienu filma tiek demonstrēta arī plkst.18.00. Filmas veidotāji jau saņēmuši piedāvājumu dokumentālo kinolenti izrādīt Detroitā, ASV. „Tas ir pārsteigums, pārspēj jebkuras prognozes,” atzīst „Kinogalerijas” vadītāja Aīda Zviedre. Viņa stāsta, ka vasaras laikā filmu apmeklētāju skaits krietni sarūk, taču publikas interese par šo dokumentālo filmu pārspēj pat interesi par jaunu mākslas filmu demonstrēšanu. Filmu pozitīvi novērtējuši arī kino kritiķi. Filmas veidotāji biļetes uz kinoseansiem iesaka iegādāties laikus – kinoteātra „Kinogalerija” kasē, Jaunielā 24, vai arī biļetes rezervējot internetā vai pa tālr.7229030 no plkst.15.30 līdz 22.30. „Avantis” veidotā filma stāsta par vienu no pēdējā laika aktuālākajām sociālajām problēmām – kādēļ daudzi Latvijas jaunieši sevis un darba meklējumos dodas uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Filmas varoņu vidū ir Latvijas olimpietis Einārs Tupurītis, basketbolistes Liene Jansone un Gunta Baško, Rīgas Ekonomikas augstskolas absolvente Elīna, uzņēmēja Dace un daudzi citi. Ar filmu kā režisors debitē Sandris Jūra, viens no operatoriem un filmas idejas autors ir pazīstamais uzņēmējs Viesturs Koziols, montāžas režisore ir Gunta Ikere, filmu producējusi „Avantis” radošā direktore Ilona Bičevska. Kinolentei mūziku sarakstījusi latviešu grupa Z-Scars, kuras tituldziesma filmai „Tu tuvojies sev” jau iekarojusi Latvijas raidstaciju topu virsotnes. Filmas garums ir 57 minūtes.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu