Filmā "Atrasts Amerikā" noskaidro iemeslus jauniešu pārbraukšanai uz ASV. (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Kinogalerijā" ceturtdien pirmo reizi demonstrēs jaunu dokumentālu filmu "Atrasts Amerikā", kuras autori vēlējušies noskaidrot, kāpēc arvien vairāk Latvijas jauniešu par savu dzīvesvietu izvēlas ASV.

Filma ir jauniešu sabiedriskās organizācijas "Avantis" pirmais vērienīgais projekts. Filmas veidotāji informēja, ka filma uzņemta vairākās ASV pilsētās 2002.gada decembrī. Filmas veidotāji centušies noskaidrot, kādas ir jauniešu iespējas darba tirgū. Filmas varoņi galvenokārt ir jaunieši, tajā skaitā pazīstami sportisti - vieglatlēts Einārs Tupurītis, basketbolistes Gunta Baško, Liene Jansone - un mākslinieki, kuri dažādu iemeslu dēļ jau vairākus gadus dzīvo ASV. Filmas režisors un operators ir Sandris Jūra, montāžas režisore Gunta Ikere. Filmas idejas autors un viens no operatoriem ir pazīstamais uzņēmējs Viesturs Koziols, filmas producente ir "Avantis" radošā direktore Ilona Bičevska. Filmas mūziku ir sarakstījusi latviešu grupa "Z-Scars", kuras singls "Tu tuvojies sev" sarakstīts īpaši šai filmai.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu