Fantāzijas filmu festivāls Rīgā būs!.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Fantāzijas filmu festivāla (FFF) programmā iekļautās vienpadsmit mākslas filmas vērtēs ekspertu žūrija, ar kuru preses konferencē iepazīstināja FFF programmas sastādītāja Marta Bite.

Žūrijā darbosies pieci Latvijā pazīstami, kino jomu pārzinoši cilvēki - režisors Arvīds Krievs, aktrise Regīna Razuma, mūzikas video (Mumij Troļļ) un reklāmu autors Viktors Vilks, režisore Kristīne Želve un kino/teātra kritiķis Normunds Naumanis. Tā kā divas no festivāla konkursā iekļautajām filmām ir no Japānas, festivāla žūrijas dalībnieki honorāru par filmu vērtēšanu saņems japāņu jenās. Žūrijai dots uzdevums noteikt, viņuprāt, labāko filmu, kurai tiks piešķirta balva "Zelta zobs", kā arī iespēja radīt savu balvas nomināciju, piešķirot festivāla speciālbalvu "Sudraba zobs" – kādai no festivāla filmām vai kādam filmas veidotājam, piemēram, specefektu meistaram, aktierim/aktrisei. Balvas ir veidojis mākslinieks Krišs Erdmanis. Vērtējumu filmām varēs izteikt ne tikai žūrija, bet arī skatītāji, balsojot ar savām biļetēm un nosaktot, kurai filmai tiks piešķirta Skatītāju balva. Festivāla uzvarētāji tiks paziņoti festivāla noslēguma ceremonijā 8.maijā plkst. 18. Fantāzijas filmu festivāla oficiālā atklāšana notiks 2.maijā plkst. 18, kinoteātra "Rīga" Jaunajā zālē. Atklāšanā uzstāsies burvju mākslinieki Dace un Enriko Pecolli, kā arī tiks izrādīta vizuāli krāšņā un emocijām piesātinātā filma "Trīs", kas apvieno pazīstamu Honkongas, Taizemes un Korejas režisoru stāstus par pēcnāves dzīvi, kas balstīti Austrumu ticējumos, māņticībā un mistērijās. Fantāzijas filmu festivāls notiek no 2. līdz 8. maijam kinoteātra "Rīga" Jaunajā zālē. Programmā vienpadsmit jaunas filmas no Eiropas, Āzijas un ASV - trilleri, šausmu filmas, kam dots pievilcīgāks nosaukums - bailenes, un fantāzijas filmas - mistifikācijas, antiutopijas, kiberfantastika. Filmas: Darkness / Tumsa, rež. Haums Balaguero / Jaume Balaguero, Spānija / ASV, 2002; Teknolust / Teknolust, rež. Līna Heršmane Līsone / Lynn Hershmann Leeson, ASV, 2002; Cypher / Kods, rež. Vinčenco Natali / Vincenzo Natali, ASV, 2002; Three blind mice / Trīs aklas peles, rež. Matiass Ledu / Mathias Ledoux, Francija 2002; Trouble every day / Nebeidzamās nepatikšanas, rež. Klēra Denī / Claire Denis, Francija/Vācija/Japāna, 2001; Dog soldiers / Suņi kareivji, rež. Neils Māršals / Neil Marshall, Lielbritānija, 2002; Tattoo / Tetovējums, rež. Roberts Šventke / Robert Schwentke, Vācija, 2002; Three / Trīs, rež. Džī Von Kims, Nonzī Mimibutrs un Pīters Čans / Ji-Woon Kim, Nonzee Nimibutr & Peter Chan Dienvidoreja / Honkonga / Taizeme, 2002; Eye / Acs, rež. Denijs un Oksids Pangi / Danny & Oxide Pang, Taizeme, 2002; Happiness of the Katakuris / Katakuri laime, rež. Mijike Takaši / Takashi Miike, Japāna, 2001; Drive / Brauciens, rež. Sabu / Sabu, Japāna, 2002. FFF organizē Starptautiskais kino centrs sadarbībā ar Eiropas Fantāzijas filmu festivālu federāciju. FFF ir iecerēts kā ikgadējs starptautisks pasākums ar mērķi popularizēt fantāzijas žanra kino. Informāciju par filmām un seansu laikiem iespējams iegūt "Arsenāla" mājas lapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu