Gada Eiropas cilvēks Latvijā - dziedātāja Marija Naumova.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedriskās organizācijas "Eiropas kustība Latvijā" (EKL) rīkotajā tautas balsošanā par gada Eiropas cilvēku Latvijā ar pārliecinošu balsu pārsvaru uzvarējusi dziedātāja Marija Naumova.

Tas šodien tika paziņots svinīgā ceremonijā Melngalvju namā, klātesot Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai. Nākamie populārākie Eiropas cilvēka titula kandidāti aiz Naumovas ir bijušais ārlietu ministrs Indulis Bērziņš un Latvijas sarunu ar Eiropas Savienību (ES) vadītājs Andris Ķesteris. Kā aģentūrai LETA sacīja EKL ģenerālsekretāre Annija Kārkliņa, balsotāju viedokļi liecina, ka Naumovas izvirzīšanās pirmajā vietā ir saistāma ar uzvaru šā gada Eirovīzijas konkursā, kas, pēc balsotāju domām, veicināja Latvijas atpazīstamību pasaulē un veidoja pozitīvu Latvijas tēlu. Par Naumovu bija nobalsojuši 490 cilvēki. Saņemot gada Eiropas cilvēka balvu, Naumova atzina, ka šī balva viņai ir tikpat negaidīta kā uzvara Eirovīzijas konkursā. "Es vienkārši strādāju un sanāca," sacīja dziedātāja. Viņa pastāstīja, ka daudzajās valstīs, kur viņa viesojas, cilvēki uzdod neskaitāmus jautājumus par Latviju un tās vietu Eiropā. Naumova atzina, ka nākamais gads Latvijai būs nopietns gan ES referenduma, gan Eirovīzijas festivāla dēļ. Naumova sacīja, ka ir lepna par to, ka Latvijas mākslinieki un sportisti devuši savu ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanā pasaulē. "Prezidentei vienai ir grūti nest Latvijas vārdu pasaulē, mums visiem viņai jāpalīdz," sacīja dziedātāja. Starp Eiropas cilvēka Latvijā gada balvas pretendentiem bija arī bijušais premjers Andris Bērziņš, Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars, Cilvēktiesību tiesas tiesnesis un Latvijas Zinātņu akadēmijas goda doktors Egils Levits, politiķis Jānis Jurkāns, Ventspils mērs Aivars Lembergs, Studentu apvienības aktīvists un Saeimas jaunākais deputāts Edgars Jaunups un citi. LETA jau rakstīja, ka par Naumovu balsojuši arī ārvalstnieki no Krievijas, Vācijas, Anglijas un Īrijas. Daži ārvalstu balsotāji pat bijuši gatavi dziedātājas dēļ mācīties latviešu valodu. Eiropas cilvēka tituls tiek piešķirts cilvēkam, kurš, pēc sabiedrības domām, gada laikā visaktīvāk veicinājis Latvijas tuvināšanos ES. Par Eiropas cilvēkiem Latvijā iepriekš kļuvuši Valsts prezidente Vīķe-Freiberga, Renārs Kaupers ar grupu "Prāta vētra", bijušais premjers, ārlietu un tieslietu ministrs Valdis Birkavs, Eiropas Komisijas darbinieks Eduards Bruno Deksnis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu