“Mumij Troļ” sapnis ir uzstāties pirtī.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gaidītie mūziķi no grupas “Mumij Troļ” jau ir ieradušies Latvijā. Šodien viņiem paredzēts koncerts Jelgavā, klubā "Tonuss", bet jau rīt viņi koncertēs Ķīpsalas hallē. Kā jau ierasts, pirms uzstāšanās slavenības padalījās savās domās ar žurnālistiem.

Preses konference aizkavējās par četrdesmit minūtēm. Kā teikt – cik lieli mākslinieki, tik liela pauze. Četrotne (Iļja Lagutenko, Oļegs Pungins, Jurijs Cālers, Jevgeņijs Zvidjonijs) ieradās smaidīgi un uzreiz, bez jebkādiem ievadvārdiem, bija atvērti žurnālistu jautājumiem. Preses konference sākās ar “Zelta diska” svinīgu pasniegšanu. To pasniedza aktrise Agnese Zeltiņa Ainara Mielava vārdā, kurš diemžēl pats atrodas Anglijā, tādēļ šo vērtīgo balvu nevarēja pasniegt pats. Tiem, kas nezina, – “Zelta disks” tiek pasniegts par 4000 pārdotiem diskiem, un “Mumij Troļ” ir pirmā ārzemju grupa, kurai Latvijā pasniegts “Zelta disks”! Vaicāti, kāpēc ieradušies ar nokavēšanos, Iļja (grupas līderis), noslēpumaini smaidot, atbildēja: “Bijām pie friziera, bet no turienes aizgājām laikus. Vainīgi Brīvības ielas sastrēgumi!” Jāpiemin, ka grupas locekļiem friziera apmeklējums pirms koncertiem ir svarīgs un katram koncertam atbilst ikreiz jauna frizūra. Iļja apgalvoja, ka Latvijā jūtas ļoti labi - pat labāk nekā Anglijā, jo laiks šeit esot labāks. Mūziķi pastāstīja, ka viņi ar savām dziesmām klausītājiem vēlas nodot tikai pozitīvu message, turklāt Iļja apgalvoja: “Man pašam vispār nekad nav slikts garastāvoklis!” Neviens nevar noliegt, ka šī grupa ir kļuvusi ļoti slavena, tāpēc netrūka arī jautājumu par zvaigžņu slimību, proti, vai mūziķi vispār kādreiz vēl spēlē kādos klubiņos vai izvēlas tikai piedalīties lielkoncertos? Mūziķi apgalvoja, ka spēlēt klubos viņiem nekad neapniks, turklāt viņiem esot sapnis koncertēt pirtī. “Mēs būtu augšā, savukārt skatītāji būtu baseinā!” uzjautrinādamies stāstīja grupas līderis. Iļja ļoti ilgi centās izvairīties no atbildes uz jautājumu, kādu mūziku brīvos brīžos klausās viņš pats. Taču beigās pie viena mūziķa tomēr nonāca – Elviss Preslijs. Lai gan, kā jau visiem zināms, “Mumij Troļ” lielākoties dzied krieviski, viņi tomēr savas dziesmas izņēmuma kārtā mēdz dziedāt arī citās valodās. Īpaši tuva viņiem ir japāņu valoda, viņi ir dziedājuši arī ukraiņu valodā, kā arī latviski! Ne labprāt, tomēr mūziķi demonstrēja savas zināšanas japāņu valodā, kas gan, jāatzīst, nebija īpaši spožas. Jautāts, ar kādu šovu “Mumij Troļ” skatītājus pārsteigs šoreiz, Lagutenko atbildēja: “Strādājot pie mūsu pēdējā albuma “Meamuri”, sapratām, ka vēlamies, lai visas tā dziesmas būtu konceptuāli saistītas. Kad, klausoties jaunās dziesmas, redzējām rezultātu, sapratām, ka šo koncepciju koncertos lieliski papildinātu video un gaismas efekti. Tie būs patiešām iespaidīgi, un skatuves uzvedums ir pārdomāts un speciāli iestudēts.” Visas koncerta biļetes ir izpārdotas, taču iepriecinoša ziņa ir no radio SWH+. Rīt tiks translēta koncerta tiešraide, tās sākums pulksten 20.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu