Simtgades dziesma: Tribes Of The City «Свет дискотек»

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas simtgade, faktiskais datums, kas iezīmē mūsu valsts apaļo jubileju, tuvojas straujiem soļiem. Lai izceltu mūsu kultūras sasniegumus, īpašs iemesls it kā nebūtu jāmeklē, taču, izmantojot gadījumu, turpinām rubriku "Simtgades dziesma", kurā atgādinām par populārās mūzikas pienesumu Latvijā.

Rīgas krievu valodā runājošie jaunieši bieži vien ir bijuši pirmie, kas aizsākuši kādas jaunas muzikālas tendences. 90. gados tādas bija apvienības «Yaputhma Sound System», «Spinners», savukārt 2000. gados ar tā dēvēto «šūgeiza» karogu ielās izgāja Sergeja Jaramišjana un Ksenijas Sundejevas vadītā grupa «Tribes Of The City». Grupa pat Rīgā sadarbojās ar «Manic Street Preachers» producentu, un tai tikai prognozēti lieli panākumi. Taču diemžēl lielās starptautiskās uzvaras izpalika. Grupa uz brīdi atteicās no dziedāšanas angļu mēlē, un pagrieza savus skatus uz Austrumiem. Taču arī šajā virzienā ansamblis tā arī beigās nolēma nedoties. Spilgts tā laika liecinieks ir krievu mēlē ieskaņotā dziesma «Diskotēku gaismas» («Свет дискотек», 2011), kas noteikti ir viens no labākajiem pašmāju krievu valodā ieskaņotajiem ierakstiem. 

Grupa šogad atgriezusies ar jaunām dziesmām un izziņojusi albumu «Rust and Gold».

Raksts tapis sadarbībā ar pieci.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu