Latvijas kokaīna karalis metas aizstāvēt narkotiku lietošanā pieķerto Jūrmalas mēru Truksni (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

​Par pašmāju kokaīna karali dēvētais uzņēmējs Rolands Priverts, kurš kokaīna lietošanas, glabāšanas un pārvadāšanas dēļ vairākkārt nonācis dažādu valstu cietumos, sarunā ar žurnālu “Privātā Dzīve” aizstāvēja Jūrmalas mēru Gati Truksni, kurš pieķerts šīs vielas lietošanā.

Priverts, kuram vasarā Rīgas apgabaltiesā tika piespriests kārtējais cietumsods - septiņi gadi par kokaīna kontrabandu un kokas lapu glabāšanu, izdevumam apgalvoja, ka kokaīnu vairs nelieto, un, viņaprāt, sabiedrībai nevajadzētu nosodīt mēru par to, ka korupcijas apkarotāji kratīšanas laikā uzgājuši šļirces ar kokaīna paliekām un Trukšņa DNS.

«Tā ir viņa darīšana. Katram jābūt tiesībām lietot to, ko viņš vēlas, neskatoties uz likumiem,» tā Priverts.

Tāpat viņš žurnālam pastāstīja, kā jālieto kokaīns, lai iegūtu atšķirīgus rezultātus, – to šņauc tusiņos, spēcīgākam efektam pīpē, bet ar šļirci vēnā ievada, lai kaifs iestājas uzreiz un “kājas lido pa gaisu”.

Kā ziņots, Valsts policija Jūrmalas mēru Gati Truksni (ZZS) sodījusi par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu un piespriedusi 100 eiro naudas sodu, 30. septembrī vēstīja raidījums "Nekā personīga".

Raidījuma rīcībā ir informācija, ka šļirce ar kokaīna paliekām pie Trukšņa atrasta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja veiktajās kratīšanās kriminālprocesā par partijas "No sirds Latvijai" un Zaļo un zemnieku savienības iespējamu nelikumīgu finansēšanu.

Kokaīns nav populārs Latvijas nelegālajā narkotiku tirgū, bet šogad kopumā izņemti četri kilogrami šīs apreibinošās vielas, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Policijā informēja, ka atsevišķos gadījumos kokaīns caur Latvijas teritoriju kontrabandas ceļā tiek pārvietots uz citām valstīm. Piemēram, 2017. gadā izņemti aptuveni divi kilogrami vielas, bet šogad pirmajā pusgadā - aptuveni četri kilogrami, no kuriem aptuveni trīs kilogrami - vienā kriminālprocesā.

Nelegālajā apritē esošā kokaīna kvalitāte ir dažāda, situācija ir specifiska katrā konkrētajā gadījumā. Dažreiz kokaīnam tiek piejauktas arī citas neapreibinošās vielas, skaidroja likumsargi.

Kokaīns tiek transportēts pamatā no Dienvidamerikas valstīm, izmantojot Eiropas Savienības (ES) valstis, tajā skaitā Latviju, kā tranzītvalstis.

Policijā atzīst, ka kokaīns ir dārga narkotika, un to pārsvarā nevar atļauties iegādāties plašs lietotāju loks. Lai nepopularizētu narkotikas, policija gan neatklāj, cik melnajā tirgū patlaban maksā grams kokaīna.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu