Simtgades dziesma: Tumors «Nauda»

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas simtgade, faktiskais datums, kas iezīmē mūsu valsts apaļo jubileju, tuvojas straujiem soļiem. Lai izceltu mūsu kultūras sasniegumus, īpašs iemesls it kā nebūtu jāmeklē, taču, izmantojot gadījumu, turpinām rubriku "Simtgades dziesma", kurā atgādinām par populārās mūzikas pienesumu Latvijā.

Latvijas simtgade diemžēl vēsturē ieies ne tikai ar krāšņu salūtu, patriotiskām filmām un Dziesmu svētkiem, bet arī daudzajām ātrā kredīta iestādēm, kas kā sēnes savairojušās gan internetā, gan pilsētvidē. To, ka cilvēkiem vajadzīga nauda, jau savā pirmajā un arī vienīgajā albumā dziedāja spurainie Baldones panki «Tumors». Brāļi Riekstiņi daudz ko iemācījušies no sava pieredzējušā tēva - grupas «K. Remonts» līdera Jura Riekstiņa, un debijas albums sanācis labskanīgs un arī saturiski jēdzīgs. Tāds īstens pankroks gan «Tumors» nav, un skaņdarbs «Nauda» ar vieglu retro roka pavadījumu droši iederētos arī grupas «Rīgas viļņi» repertuārā blakus viņu 90. gadu grāvējam «Tu esi tik jauka». Arī Jura Riekstiņa dziesma, starp citu. 

Dziesma ir tieša atsauce uz 1959. gada skaņdarbu "Money (That's What I Want)".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu