Andželīna Džolija aktīvi cīnās par Venecuēlas bēgļu labklājību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Holivudas aktrise Andželīna Džolija otrdien paziņoja, ka simtiem tūkstošu Venecuēlas pilsoņu bēgšana no savas valsts ir novedusi līdz "šokējošai" migrantu krīzei Dienvidamerikā, kas bija "paredzama un novēršama".

Džolija kā ANO Bēgļu aģentūras īpašā sūtne noslēdza trīs dienu vizīti Peru. Šīs vizītes laikā viņa tikās ar venecuēliešu bēgļiem, kas dzīvo patversmē Peru galvaspilsētā Limā, un arī apmeklēja robežas šķērsošanas punktu valsts ziemeļos.

Džolija otrdien tikās ar Peru prezidentu Martinu Viskarru, lai apspriestu potenciālos risinājumus migrantu krīzei un iespējas nodrošināt starptautisku atbalstu.

Pēc šīs tikšanās viņa pateicās Peru par pasākumiem, kas palīdz venecuēliešiem šajā valstī iegūt legālu statusu, un aicināja pasaules valstu valdības atbalstīt procedūras, kas atvieglo pieteikšanos patvēruma iegūšanai.

"Neviens no venecuēliešiem, kurus es satiku, negrib žēlastības dāvanas. Viņi grib iespēju palīdzēt paši sev," sacīja Džolija.

Saskaņā ar ANO datiem Venecuēlu kopš 2015.gada ir atstājuši vairāk nekā 1,9 miljoni tās pilsoņu, no kuriem apmēram 400 000 ir pārcēlušies uz Peru. ANO Bēgļu lietu aģentūra UNHCR ir raksturojusi to kā lielāko iedzīvotāju kustību Latīņamerikas jaunāko laiku vēsturē.

Venecuēlas valdība noliedz migrantu krīzes pastāvēšanu un apgalvo, ka tās ienaidnieki izmanto situāciju, lai attaisnotu iespējamu iebrukumu Venecuēlā.

Venecuēlā valdošās Sociālistu partijas līderis Djosdado Kabeljo pirmdien izsmēja Džolijas vizīti Peru, tviterī rakstot, ka tā ir tikai izrāde, kuru "labējie mediji" izmanto, lai novirzītu uzmanību no Centrālamerikas nelegālo migrantu kolonnas, kas caur Meksiku dodas ASV robežas virzienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu