10 pelnošākās mirušās slavenības

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/ScanPix, TVNET kolāža

Izdevums "Forbes" ir apkopojis informāciju par pelnošākajām slavenībām, kuras jau ir mirušas. Aprēķini balstīti uz slavenību ieņēmumiem laika posmā no 2017. gada 1. oktobra līdz 2018. gada 1. oktobrim pirms nodokļu nomaksas un aģentu, menedžeru honorāriem, kā arī juridiskajiem izdevumiem.

Jau sesto gadu pēc kārtas par pelnošāko mirošo slavenību atzīts popmūzikas karalis Maikls Džeksons. Viņš laikā no 2017. gada 1. oktobra līdz 2018. gada 1. oktobrim nopelnīja 400 miljonus ASV dolāru, kas ir piecas reizes vairāk nekā pērn. Tas skaidrojams ar to, ka šā gada maijā uzņēmums "Sony" iegādājās "EMI Music Publishing", kam piederēja tiesības uz Maikla Džeksona ierakstiem. 

10. vietu ar nopelnītiem 12 miljoniem ASV dolāru ieņem "bītls" Džons Lenons. 

Foto: AP/Scanpix

9. vietā ierindojas amerikāņu mūziķis Prinss ar 13 miljoniem ASV dolāru. Mūziķis nomira 2016. gada 21. aprīlī, būdams 57 gadus vecs.

Aktrise Merilina Monro ieņem 8. vietu, pērn nopelnot 14 miljonus ASV dolāru.

7. vietā ierindojas "Playboy" dibinātājs Hjū Hefners, kurš nopelnījis 15 miljonus ASV dolāru.

Rakstnieks Teodors Geisels, pazīstams ar pseidonīmu Dr.Seuss, nopelnījis 16 miljonus dolāru - 6. vieta.

Foto: AFP/SCANPIX

5. vieta - regeja izpildītājs Bobs Mārlijs. Viņš pērn nopelnījis 23 miljonus ASV dolāru - ļaudis iecienījuši viņa vārdā radītās austiņas, kā arī aprīkojumu marihuānas smēķēšanai. 

4. vietā "Forbes" pelnošāko mirušo slavenību topā ierindojies komiksu sērijas "Peanuts" radītājs Čārlzs Šulcs ar 34 miljoniem ASV dolāru lieliem ienākumiem gada laikā.

3. vietā ar 35 miljoniem ierindojas viens no visu laiku leģendārākajiem pasaules golfa spēlētājiem Arnolds Pālmers. Viņš karjeru sāka pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados un uzvarēja septiņos "Major" sērijas turnīros. 

Rokenrola karalis Elviss Preslijs ieņem 2. vietu, pērn nopelnot 40 miljonus ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu