"2Annas" ar īpašu uzstāšanos papildinās "Sieviešu stendapa" komiķes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 26. novembrī plkst. 19 Kaņepes Kultūras centrā ar programmu "Pilsoņi" uzstāsies "Sieviešu stendapa" komiķes Inga Gaile, Agnese Logina, Baiba Baikovska, Katrīna Rudzīte, Vineta Āboliņa un Laura Ceļmale, kā arī Lydia. 

Festivāla "2Annas" tēma šogad ir "Pilsoņi", kuras ietvaros festivāls pēta nacionālās identitātes jautājumus, indivīda un valsts aparāta mijiedarbību, politiskās manipulācijas un valsts lūzuma punktus - revolūcijas. Šīs tēmas tiks aplūkotas no dažādiem skatpunktiem, tostarp arī caur humora prizmu festivāla īpašajā seansā "Smejies un pasaule smiesies ar tevi", kā arī "Sieviešu stendapa" komiķu skatījumā pirmdien, 26. novembrī, plkst. 19 Kaņepes Kultūras centrā, kas jau ierasti ir "Sieviešu stendapa" norises vieta.

Programmas "Pilsoņi" tēmu pasākuma dalībnieces raksturo tā: "Reiz dzīvoja Pilsonis Tumsonis. Viņš mīlēja dzintaru, veikalā konsekventi runāja tikai latviski (arī Lietuvā) un ēda tikai latviešu tautas ēdienus – karbonādi ar kartupeļiem. Pilsonim Tumsonim ļoti nepatika vegāni, velosipēdisti, geji un bēgļi, it īpaši tie 3, kas iebēga Latvijā. Bet tad Pilsonis Tumsonis, kā jau tas dzīvē nereti mēdz notikt, iemīlēja meiteni vārdā Olga Nepil-Sone, kas konsekventi runāja krieviski, neēda karbonādi un pārvietojās tikai ar savu varavīksnes krāsas velosipēdu. Nereāli, Jūs teiksiet? Pilnīgi reāli. Un viņiem viss labi. Mēģina pierīvēties kā visi. Tikai Pilsonis Tumsonis pa naktīm reizēm mēdz sapņot, ka atsakās no savas dzimtas uzvārda."

Ar jauniem jokiem un stāstiem spridzinās komiķes Inga Gaile, Agnese Logina, Baiba Baikovska, Katrīna Rudzīte un Laura Ceļmale, Lydia, kā arī debitante Vineta Āboliņa, kura mācījusi bērnus Kambodžā, zina visu par eļļām un kultūras vēsturi, piestrādājusi arī par zobu feju, un savā debijas stendapā sola vismaz smieklīgu klusumu.

"Sieviešu stendaps" ir neformāla komiķu apvienība, ko 2015. gadā izveidoja dzejniece Inga Gaile. Tās dalībnieču vidū ir podkasta "Starp mums, meitenēm, runājot" vadītāja Džemma Sudraba, dramaturģe Aiva Birbele, kinozinātniece Ieva Viese-Vigula, kuratore un doktorante Agnese Logina, režisores Alise Zariņa un Marta Elīna Martinsone, tulkotāja un projektu vadītāja Sanita Grīna, dzejniece un sociālā antropoloģe Katrīna Rudzīte, juriste Laura Ceļmale, komunikācijas zinātņu speciāliste Baiba Baikovska un citas.

"Sieviešu stendapa" sievietes piekopj feminisma propagandu, bet ārkārtīgi šarmantā un sievišķīgā veidā. Sievišķīgā veidā – tas nozīmē, ka uz mikrofona vienmēr paliek lūpukrāsa. Viņas diezgan bieži uz skatuves lieto vārdu “vagīna”, bet vārdu “vīns” tomēr biežāk. Viņas stāsta savus stāstus. Smieklīgus, dusmīgus, drosmīgus un svarīgus.

Jau ceturto gadu apvienības dalībnieces dažādos sastāvos uzstājas reizi mēnesī Kaņepes Kultūras centrā, un reizēm ir sastopamas arī citos Rīgas klubos un bāros. Tuvākie pasākumi pēc 26. novembra gaidāmi 17. decembrī Kaņepes Kultūras centrā un 19. decembrī bārā "Republika" Vecrīgā, Mazās Pils ielā 11. Informācijai par dalībnieču sastāvu sekojiet līdz www.facebook.com/SieviesuStendaps.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu