Izsludināts metu konkurss "Expo 2020" Dubaijā idejas izstrādei (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) izsludinājusi metu konkursu idejas izstrādei Latvijas dalībai izstādē "Expo 2020" Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emerātos, informē LTRK pārstāve Rūta Grikmane.

Konkursa nolikums paredz, ka sākotnējos piedāvājumus varēs iesniegt līdz šā gada 10.decembrim, savukārt pēc tam žūrija tos izvērtēs un aicinās pretendentus uz sarunām. Vēlāk pretendentiem būs jāizstrādā un jāiesniedz detalizēta skice jeb mets, lai izvēlētu konkursa uzvarētāju, ko plānots paveikt līdz 28.decembrim.

Lai radošās komandas spētu sagatavot pēc iespējas kvalitatīvākus piedāvājumus, LTRK piektdien rīkos tikšanos ar tiem vairāk nekā simts profesionāļiem, kuri kopš augusta ir izrādījuši interesi, piesakoties elektroniski informācijas saņemšanai.

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš sacīja, ka līgums par Latvijas dalību "Expo 2020" Dubaijā ir noslēgts un ir sākts darbs pie projekta. "Laika patiešām ir maz, bet mēs ticam, ka Latvijā ir talantīgi cilvēki, kuri spēs piedāvāt interesantas idejas valsts pārstāvībai šajā nozīmīgajā pasākumā, kur organizatori paredz vismaz 25 miljonus apmeklētāju, no kuriem aptuveni viens miljons varētu apmeklēt arī mūsu paviljonu," viņš teica, piebilstot, ka piektdien plānotajā pasākumā žūrijas pārstāvji un Latvijas "Expo 2020" komanda centīsies atbildēt uz visiem interesentu jautājumiem, lai konkurss noritētu pēc iespējas kvalitatīvāk.

Kamerā arī atzīmēja, ņemot vērā, ka pašreiz vietā, kur Dubaijā norisināsies "Expo 2020", ir tuksnesis, svarīgi laikus gatavoties, rūpīgi strādājot ar radošo industriju pārstāvjiem, kas palīdzēs sasniegt visus izvirzītos mērķus.

Metu konkursā aicināti piedalīties radošo industriju pārstāvji, apvienojoties komandās, tostarp iekļaujot tajās kā arhitektus, tā mārketinga, finanšu un citus speciālistus, domājot par iespējami gatavāku un realizējamāku projektu piedāvāšanu žūrijai. Tajā iekļauti divi arhitekti, sociālantropologs, grafiskais dizainers un radošo aģentūru pārstāve.

"Expo 2020" Dubaijas devīze ir "Savienojot prātus, radīt nākotni", bet izstādes apakštēmas ir "Ilgtspēja, iespēja un mobilitāte".

LTRK līdz šim organizējis Latvijas dalību vairākās "Expo" izstādēs - 1992.gadā Seviļā, Spānijā, 1993.gadā - Tedžonā, Dienvidkorejā, 1998.gadā - Lisabonā, Portugālē un 2017.gadā - Astanā, Kazahstānā.

Izstāde "Expo 2020 Dubai" norisināsies no 2020.gada 20.oktobra līdz 2021.gada 10.aprīlim.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu