Plānots rīkot starptautisku mūzikas festivālu "Rīgas Jūrmala"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgā un Jūrmalā nākamgad plānots rīkot jaunu starptautisku klasiskās mūzikas festivālu "Rīgas Jūrmala", kura mērķis ir ierindoties starp izcilākajiem klasiskās mūzikas pasākumiem pasaulē, piedāvājot mūzikas cienītajiem Latvijā spožu mākslinieku un repertuāra apvienojumu, informē festivāla rīkotāju pārstāvji.

Festivāla atklāšanas sezona aptvers četras nedēļas nogales nākamā gada vasarā no 21.jūlija līdz 1.septembrim. Katra no tām būs veltīta pasaulē vadošam orķestrim un diriģentam, programmā ietverot simfoniskos un kamermūzikas koncertus, vadošu klasiskās mūzikas zvaigžņu un uzlecošu talantu solo koncertus. Turpmākajos gados festivāla programma tiks paplašināta - 2020.gadā tas notiks sešas nedēļas nogales, savukārt 2021.gadā - astoņas nedēļas nogales.

Festivāla atklāšanas koncertu Rīgā, Latvijas Nacionālajā operā, 2019.gada 21.jūlijā diriģēs Mariss Jansons.

Festivāla pirmajā sezonā piedalīsies Bavārijas Radio simfoniskais orķestris Marisa Jansona vadībā, Izraēlas Filharmoniskais orķestris ar Zubinu Metu, Londonas simfoniskais orķestris ar diriģentu Džanandreu Nosedu, kā arī Krievijas Nacionālais orķestris Mihaila Pļetņeva vadībā. Festivālā kā solisti piedalīsies pianisti Marejs Peraija, Judzja Vana un Seong-Jin Cho; vijolnieki Vadims Repins un Leonīds Kavaks, kā arī čellists Miša Maiskis, kurš, tāpat kā Mariss Jansons, dzimis Rīgā.

Festivāla atklāšanas koncerts notiks Rīgā, Latvijas Nacionālajā operā, savukārt pārējie koncerti ''Dzintaru koncertzālē" Jūrmalā - nesen renovētajā Mazajā zālē un arī atvērtajā brīvdabas Lielajā zālē.

Festivāla "Rīgas Jūrmala" mākslinieciskais vadītājs ir Martins Engstrēms, kurš vada arī savu dibināto Verbjē mūzikas festivālu. Engstrēma sadarbības partneris festivāla "Rīgas Jūrmala" veidošanā ir Migels Estebans - Verbjē festivāla līdzdibinātājs, Londonā bāzētā producentu uzņēmuma "Idili Live" vadītājs.

Festivāla "Rīgas Jūrmala" atbalstītājs ir labdarības fonds "Baltijas Muzikālās sezonas", kura mērķis ir Latvijā izveidot pasaules nozīmes klasiskās mūzikas festivālu. Turpinot tālāko attīstību, festivāls "Rīgas Jūrmala" un fonds balstās uz koncertu sērijas "Baltijas muzikālās sezonas" panākumiem. 2017.gadā uzsāktajās koncertu sērijās piedalījās diriģents Andris Nelsons, mecosoprāns Elīna Garanča un soprāns Kristīne Opolais, kā arī starptautiskie viesi - Antonio Papano ar Santa Cecilia Nacionālās akadēmijas orķestri, Huans Djego Floress, Džošua Bells, Deniss Macujevs, Džons Malkovičs, Vīnes filharmoniķi un Leipcigas "Gewandhaus" orķestris.

"Latvija ir slavena ar tās mīlestību pret mūziku un no tās nāk izcili mūzikas talanti, kas snieguši prieku un kļuvuši nozīmīgi cilvēkiem visā pasaulē. Pēc diviem koncertu sērijas "Baltijas Muzikālās sezonas" gadiem, mēs izaicinājām paši sevi turpināt attīstību nākamajā pakāpē - izveidot jauno festivālu kā pateicību Latvijas mūzikas mīļotājiem, vienlaikus piesaistot šim īpašajam notikumam arī starptautisku auditoriju," sacīja fonda priekšsēdētājs Pjotrs Avens.

Festivāla organizatori ir pārliecināti par nepieciešamību nodrošināt pasākumu pieejamību iespējami plašai auditorijai un šobrīd tiek izstrādāta diferencēta festivāla pasākumu biļešu cenu stratēģija. Plānots, ka biļešu tirdzniecība tiks uzsākta 2019.gada februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu