Kurzemes prozas lasījumā jau otro gadu par labāko atzīts Gunas Rozes darbs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Guna Roze
Guna Roze Foto: no sociālajiem tīkliem

Konkursā "Kurzemes prozas lasījumi 2018" par labāko žūrija atzinusi Gunas Rozes stāstu "Izvēles brīvība", informē Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju mājas Starptautisko projektu koordinatore Ieva Balode.

Otro vietu žūrija piešķīrusi Alisei Redviņai par stāstu "Mušas", bet trešo vieta - Laurai Mierkalnei par stāstu "Piecu kraukļu koks".

Šogad konkursam darbus bija iesūtījuši 18 autori no Kurzemes.

Galvenā balva ir iespēja piedalīties festivālā "Prozas lasījumi" Rīgā.

Balode stāstīja, ka uz prozas lasījumiem Rīgā brauks otrās un trešās vietas ieguvējas, jo Roze jau ir iekļauta festivāla programmā.

Arī pagājušā gada konkursā galveno balvu ieguva Guna Roze par stāstu "Bestmens", kā arī pie galvenās balvas tika Gundega Rezevska par stāstu "Intervija ar vilku".

Šogad Ventspils bibliotēkas specbalvu saņēma Ēriks Vilsons, Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas specbalvas piešķirtas Ingrīdai Zaķei un Oskaram Zvejam, Ventspils muzeja specbalva - Ligitai Paeglei, bet žurnāla "Domuzīme" specbalva - Laurai Mierkalnei.

Šogad konkursa žūrijā strādāja literāti Kristīne Ulberga, Jānis Vādons, Ieva Rupenheite un Laimdota Sēle, kā arī Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu