Februārī atgriežas izrāde “Leģionāri. Diskusija ar kaušanos”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc ilgāka laika pārtraukuma Ģertrūdes ielas teātra programmā atgriežas Valtera Sīļa iestudējums “Leģionāri. Diskusija ar kaušanos”. Izrāde tiks spēlēta 21., 22. un 23. februārī plkst. 19.00.

“Izrāde sākas kā ļoti diplomātiska diskusija starp zviedru un latvieti, argumentējot Latvijas un Zviedrijas pozīcijas un skaidri izvirzot pretenzijas par otras puses pieļautajām kļūdām un neadekvātiem lēmumiem. Taču, lai kādi risinājumi tiktu meklēti, atrodas arī ļoti nopietni pretargumenti. Izrādei pakāpeniski attīstoties, mums atklājas tā emocionālā pasaule, kādā atradās abas šajos notikumos iesaistītās puses, un no pieklājīgas diskusijas izrāde pakāpeniski kļūst daudz fiziskāka, jo risinājumu neizdodas atrast, taču izdodas atrast jaunus un jaunus pierādījumus katras puses nebūt ne tīrajai reputācijai,” par izrādi stāsta režisors Valters Sīlis.

“Leģionāri. Diskusija ar kaušanos”: līdzsvara meklējumi mūžīgajai dilemmai starp indivīda un sabiedrības brīvību. Vai cena, ko maksājam par vispārējo labumu, nav pārāk augsta? Dzīva diskusija divu jaunu cilvēku starpā atklāj gruzdošo zemslāni – aizvainojumu par pāri darījumu un pieviltu uzticēšanos. Taču jautājums paliek atklāts – kurš ir pievīlis kuru, un – kāpēc?

2011./2012. gada sezonā izrāde saņēmusi “Spēlmaņu nakts” balvu kā “Gada latviešu autora darba iestudējums”, Valters Sīlis nominēts kā “Gada režisors” un Kārlis Krūmiņš kā “Gada aktieris”.

Autori Karls Alms (Carl Alm, Somija), Ieva Kauliņa, Kārlis Krūmiņš, Valters Sīlis. Režisors Valters Sīlis. Spēlē Karls Alms, Kārlis Krūmiņš. Scenogrāfe Ieva Kauliņa. Gaismas Māra Jarovoja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu