Šēfers uzskata, ka simtgades nauda kultūrā sadalīta pēc jūtām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Latvijas Mūzikas informācijas centra (LMIC) jaunais vadītājs Egīls Šēfers (40) izdevumam "Ir" izteicies, ka naudas sadalījums kultūrā, it īpaši atskatoties uz simtgades naudu, izdalīts, vadoties pēc jūtām un izkaisoties mazās lietās, -  «kamēr nav izdarītas lielās un svarīgās lietas».

"No latviešu klasikas fonda ierakstīta ir ļoti maza daļa. Pat ne pirmā un otrā opera (Jāņa Mediņa "Uguns un nakts", Alfrēda Kalniņa "Baņuta"), arī ne pirmais balets (Mediņa "Mīlas uzvara")," būdams pats izdevējs (izdevniecība "Skani"), viņš saka. "No Ādolfa Skultes deviņām simfonijām un Jāņa Ivanova 21 šobrīd klausītājiem pieejamas tikai dažas."

Šēfers cer uz 2022. gadu, kad Kultūrkapitāla fondam plānots saņemt fiksētu procentu no alkohola akcīzes un azartspēļu nodokļa ieņēmumiem. Tā ir stabilitāte, kas dotu iespēju kultūras projektos ieviest ilglaicīgu plānošanu. «Ja nākamais valsts budžets būs tāds, ka vairāk vajadzēs mediķu algām, nevis lai pasaule uzzina par Jāzepu Vītolu, es sapratīšu,» viņš piebilst. 

Šēfers, kurš paralēli pienākumiem LMIC, spēlē trompeti Dānijā bāzētā kvintetā "Carion", Latvijas Mūzikas informācijas centra amatā stājies Ināras Jakubones vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu