Sabiedrību samulsina Danas Reiznieces-Ozolas ieteikums cīņai ar gripu (5)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aizvadītajā nedēļā Latvijā reģistrēta plaša gripas izplatība, tādēļ bijusī finanšu ministre, Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola savos sociālajos tīklos publiskoja video ieteikumu cilvēkiem, kā cīnīties ar bīstamo slimību.

"Vecmāmiņas ierocis vīrusu laikā - kadiķa dūmi. Var arī vienkārši pakūpināt mājā gaisa attīrīšanai un patīkamam aromātam. Protams, rokas jāmazgā un istabas jāvēdina. NB! Ar sērkociņiem uzmanīgi!" pie kadriem, kuros aizkūpina kadiķi un cītīgi ieelpo tā dūmus, rakstīja eksministre. 

Komentāros viņa atzina, ka apdullināties ar dūmiem nevarot, taču tie kož degunā un kaklā. Tāpat viņa atzina, ka šī metode palīdzot labāk par ķiploku.

"Forši! Atgriežamies pie sentēvu metodēm! Uz veselību!", "Finanšu burve!", "Labi, ka mājās nav dūmu detektori!", "Mūsdienās ir izdomāta vakcīna. Nenoliegsim zinātni un medicīnu" - tā komentētāji. Daži piebilduši arī to, ka dabā jau kopš laika gala atrodams viss slimību ārstēšanai nepieciešamais, tikai cilvēki par to piemirsuši.

Kā jau ziņots, 15. janvārī Latvijā tika izziņots gripas epidēmijas sākums, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Šogad gripas epidēmija izsludināta nedaudz agrāk nekā pērn. Pērn gripas epidēmija tika izsludināta 30. janvārī, kad Daugavpilī tika reģistrēti 117,9 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Savukārt pēc apmēram četriem mēnešiem, 3. maijā, pienāca gripas epidēmijas beigas.

Gripa aizvadītajā sezonā prasīja vairāk nekā 40 cilvēku dzīvības.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu