Visu laiku neveiklākie misēkļi "Oskaru" ceremonijā

No Seju arhīva
Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP, AFP/Scanpix/TVNET kolāža

Svētdien, 9. februārī, Losandželosā risināsies 92. Amerikas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija, ko zinām arī kā "Oskaru" ceremoniju. Gatavojoties vienam no svarīgākajiem notikumiem kinoindustrijā, esam apkopojuši piecus spilgtākos un neveiklākos misēkļus no iepriekšējām ceremonijām.

Dženiferas Lorensas kritiens

22 gadus vecā aktrise Dženifera Lorensa 2013. gadā saņēma savu pirmo "Oskaru" par lomu kinolentē "Silver Linings Playbook". Dodoties pakaļ apbalvojumam, viņa uz kāpnēm paklupa. Negadījums izraisīja satraukumu ceremonijas zālē, bet Lorensa, saņemot balvu, ar pašironiju vērsās pie viņu godinošās publikas: "Jūs visi stāvat kājās tāpēc, ka esat noraizējušies par to, ka es nokritu."

Foto: Lorensas kritiens

"Labākās filmas" paziņošanas misēklis

2017 gadā "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonijā kategorijā "Labākā filma" sākotnēji par uzvarētāju tika paziņots mūzikls "La La Land", lai gan balvu bija ieguvusi filma "Moonlight". Kļūda gan tika izlabota, taču radīja manāmu apjukumu ceremonijas izskaņā.

In Memoriam

Katru gadu "Oskaru" ceremonijas laikā ir piemiņas brīdis, kurā godina tos kinonozares pārstāvjus, kuri devušies mūžībā. 2017. gadā tika pieminēta arī kostīmu māksliniece Dženeta Patersone, tomēr viņas fotogrāfijas vietā tika nejauši izmantots austrāliešu kinoproducentes Dženas Čepmenas attēls. Čepmena ir dzīva, sveika un vesela. 

Kas ir Adele Dazīma?

2014. gada "Oskaru" ceremonijā aktierim Džonam Travoltam bija uzticēts pieteikt animācijas filmas "Frozen" tituldziesmas "Let It Go" izpildītāju Idinu Menzelu. Tā vietā viņš nosauca pavisam citu vārdu: Adele Dazīma. Lieki piebilst, ka šāda persona nemaz neeksistē. 

Neiztikt bez plikumiem...

1974. gadā ceremonijas laikā uz skatuves pilnīgi kails izskrēja amerikāņu fotogrāfs un geju tiesību aizstāvis Roberts Opels. Šis moments izraisīja skatītāju ovācijas un smieklus, tomēr balvas pieteicējā apjukumu tas neradīja. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu