Soctīklu lietotāji metas virsū jaunajai filmai "Blakus"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Režisores Alises Zariņas debijas pilnmetrāžas filmas “Blakus” pirmizrāde
Foto: Režisores Alises Zariņas debijas pilnmetrāžas filmas “Blakus” pirmizrāde Foto: Jānis Škapars/TVNET

Režisores Alises Zariņas debijas filma "Blakus", kura kinoteātros vērojama no 1. marta, jau saņēmusi pirmās skatītāju atsauksmes, un tās ir visnotaļ pozitīvas. 

“Blakus” ir attiecību stāsts, taču to nevar ielikt ne romantiskas komēdijas, ne melodrāmas rāmī. Tas ir mūsdienīgs vēstījums par ceļu uz savu iekšējo brīvību. Tās varoņi, meklējot sevi, apšauba vispārpieņemtās vērtības un galu galā – arī paši sevi. Šo kino veidojuši gados jauni cilvēki, un viņi runā par savu laiku, savu paaudzi un savām sajūtām. Filmā skan grupu “Čipsis un Dullais”, “Singapūras Satīns”, “The Bad Tones” un daudzu citu jauno mākslinieku mūzika, kas piestāv atšķirīgam, spilgtam kino, kur mati plīvo vējā un cilvēki saka, ko patiesībā domā.

Luīze un Kaspars nejauši satiekas braucienā uz Jāņiem. Viņa bēg no kaitinošiem kaimiņiem un vispārējas bezjēdzības sajūtas, viņš — no brūkošas laulības. Abi ir jauni, talantīgi un apjukuši, abi sapņo kļūt par māksliniekiem, un abi nezina, ko iesākt ar savu dzīvi. Varbūt tāpēc viņu kopīgais izbrauciens pārvēršas par savādu, brīžiem komisku un brīžiem sarežģītu ceļojumu cauri attiecībām trīs gadu garumā.

Foto: Alises Zariņas debijas pilnmetrāžas filmas “Blakus” pirmizrāde

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu