Mārtiņš Kalita cer, ka lielās filmas veidot varētu ik pēc pieciem gadiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1906 filmas reklāmas rullīša prezentācija (Mārtiņš Kalita)
1906 filmas reklāmas rullīša prezentācija (Mārtiņš Kalita) Foto: Krists Luhaers, speciali TVNET

Latvijas simtgadi svinēt un līdzīgas programmas kā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" veidot varētu ik pēc pieciem gadiem, intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas teātra aktieris un galvenās lomas atveidotājs vēsturiskajā krimināldrāmā "1906" Mārtiņš Kalita.

Aktieris pauda bažas par mākslinieku nodarbinātību pēc projekta beigām.

"Šis bija bums, kura laikā pēkšņi ievajadzējās tik daudz jomas profesionāļu, taču simtgade beidzās, un tagad viņi var kūkot tālāk - iet atpakaļ uz fabrikām un rūpnīcām,"

sacīja Liepājas teātra aktieris. "Tā ir vērtība, ko nevajadzētu pazaudēt."

Projektu "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" Kalita vērtē pozitīvi, turklāt kino, viņaprāt, ir arī laba platforma vēstures faktu aplūkošanai un izglītošanai. "Tās [filmas] no jauna iedod faktus, citādi vēsture kļūst par tādu aizmirstu leģendu," sacīja Kalita. "Veidojot filmu, esi spiests būt godīgs attiecībā pret vēstures faktiem." Vienlaikus gan aktieris nenoliedza arī režisoru brīvās interpretācijas iespējas.

Kā ziņots, pēdējā no spēlfilmām Nacionālā Kino centra programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" - režisora Gata Šmita krimināldrāma "1906" - pirmizrādi piedzīvos 2019. gada 15. martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu