"REA" direktore Maija Rubīna izdod grāmatu par darbu Rīgas domē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Rīgas Enerģētikas aģentūras" direktore Maija Rubīna piedalās AS "Rīgas siltums" preses konferencē, kurā informē, kā iespējams samazināt siltumenerģijas patēriņu un atbildēs uz jautājumiem, kā veidojas rēķini par siltumu.
"Rīgas Enerģētikas aģentūras" direktore Maija Rubīna piedalās AS "Rīgas siltums" preses konferencē, kurā informē, kā iespējams samazināt siltumenerģijas patēriņu un atbildēs uz jautājumiem, kā veidojas rēķini par siltumu. Foto: Evija Trifanova/LETA

"Rīgas Enerģētikas aģentūras" ("REA") bijusī direktore Maija Rubīna izdevusi savas biogrāfijas trešo grāmatu "Mana Rīga", kas vēsta par viņas darba gaitām Rīgas domē.

Grāmatas autore ir inženierzinātņu doktore ar ilggadēju darba pieredzi institūta “Rūpnīcprojekts” enerģētikas objektu un siltumapgādes projektēšanā un projektēšanas vadīšanā (1955–1988), studentu apmācībā RTU Elektroenerģētikas fakultātes Siltumenerģētikas katedrā (1971–1993) un Transporta, mašīnzinību un aeronautikas fakultātes Siltumenerģētisko sistēmu katedrā (2005–2015). Vadījusi Enerģētikas perspektīvās attīstības un energoekonomijas nodaļu Latvijas Republikas Enerģētikas ministrijā (1988–1991), Latvijas enerģētikas attīstības valsts uzņēmumu LEA (1992–1994), Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības izveidoto Tarifu izvērtēšanas neatkarīgo ekspertu grupu (1995–1997). Bijusi konsultante Latvijas Enerģētikas aģentūrā (1994–1997), Rīgas domes deputāte un Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas priekšsēdētāja (1997–2001), ilggadēja dzīvojamās mājas energopārvaldniece (1995–2009) un energopārvaldnieku kursu lektore. Izveidojusi un vadījusi Rīgas pilsētas energoapgādes ekspertu konsultatīvo padomi (2002–2007 un 2015–2018). Izveidojusi un vadījusi pašvaldības Rīgas enerģētikas aģentūru (2007–2015). Kopš 1997. gada ir LZA Fizikālās enerģētikas institūta pētniece. Kopš 1991. gada regulāri strādājusi ES starptautiskajos projektos enerģētikas jomā un bijusi šo projektu vadītāja (PHARE, THERMY, USID, IEE, Norvēģijas un EEZ finanšu instruments, INTERREG, 7. ietvarprogramma u. c.). Ir vairāk nekā 250 publikāciju, zinātnisko darbu, kā arī grāmatu autore. 2017. gadā saņēmusi prof. Alfrēda Vītola balvu par mūža ieguldījumu enerģētikā.

"Mana Rīga"
"Mana Rīga" Foto: jumava.lv

Grāmata paver skatu uz to, kā varu Rīgas domē pārņēma un darbojas “Saskaņa”, kā šajā politiski sarežģītajā laikā Rīgā, laikā, kas saskanēja ar Eiropas enerģētikas politikas virziena maiņu un jaunajiem uzdevumiem klimata pārmaiņu mazināšanā, pavērās iespēja Rīgas enerģētikas aģentūras (REA) veidošanai un darbības stabilizēšanai, kā REA izdevās izdzīvot pilsētas sarežģītajās politiskajās pārmaiņās un kā šajā laikā bija strādāt Domes struktūrās, nekļūstot līdzīgam un atšķiroties. REA aktīvā darbība enerģētikas un inovāciju jomā pelnīti izcēla Rīgu citu Eiropas galvaspilsētu vidū. Stāstītais grāmatā balstās uz faktiem un notikumiem Rīgā laika periodā no 2005. gada līdz 2018. gadam, kas ietver arī REA deformāciju pēc 2015. gada, pamazām pilsētai zaudējot starptautiskā flagmaņa statusu energoefektivitātes jomā.

Grāmata lielākajās grāmatnīcās un jumava.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu