“X Faktora” censone Alise Haijima nāk klajā ar jaunu dziesmu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Alisi Haijimu plašāka auditorija iepazina Latvijas “X Faktora” otrajā sezonā, kur māksliniece izcēlās ar košu tēlu. 2018. gadā debitēja uz “Cabaret O!” lielās skatuves un izdeva savu pirmo triloģijas singlu "Krāsas", un tagad turpina iesākto ar otro singlu un video “Es meklēju”.

Alise Haijima ir spilgta un talantīga jaunā māksliniece, kas ikdienā mācās Rīgas Tehniskajā universitātē Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē, 1. kursā. Paralēli augstskolai Alise ir pieprasīta japāņu un angļu valodas tulce, kā arī iecelta par galveno lokālo koordinatori Japānas nacionālajai televīzijai. Viņa ik pa brīdim vada arī tūrisma projektus, piemēram, maijā Alise ceļos uz Japānu kā tūristu grupas vadītāja.

Tā kā Alises ikdienā joprojām ir japāņu valoda, tad viņa uzskata, ka ar savām dziesmām jāmēģina mācīt latviešiem japāņu valodu un hieroglifus, tieši tāpēc visām Alises dziesmām klāt tiek likti hieroglifi. Arī jaunā dziesma “Es meklēju”, kas ir triloģijas otrā dziesma, tiek prezentēta kopā ar savu hieroglifu: 探.

Jaunā dziesma Alisei radusies kā iedvesma brīdī, kad pati māksliniece nespēja saprast savu virzienu dzīvē, ikdienā, mūzikas industrijā.

Alise par “Es meklēju”: “Dziesmas galvenais vadmotīvs ir sevis meklēšana – dziesmā un arī dzīvē es nemitīgi meklēju sevi. Meklēju savu ceļu, savu tēlu, savu īsto “es” . Liriskais “es” dziesmā stāsta par manu apjukumu un iestrēgšanu kādā konkrētā dzīves posmā, un nespēju virzīties uz priekšu - stāvu strupceļā. Stāvēšana strupceļā izraisa negatīvus apstākļus, negatīvas domas, kam arī es esmu izgājusi cauri. Es meklēju pati sevi, jo bez sava “es” nevar nemaz sev radīt ceļu. Prieks, ka esmu atradusi savu īsto dzīves ceļu!”

Runājot par nākotni, Alisei ir mērķtiecīga: “Es vēlos izdot albumu, tūrēt pa Latvijas pilsētām, uzstāties Japānā kādā pasākumā un apstaigāt Japānu kopā ar savu menedžerīti Vivitu. Sākt ar Latviju, tad iekarot Japānu un Eiropu!”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu