Gundega Repše atskatās uz Latvijas simtgadi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Gundega Repše pārstaigās Annas Brigaderes apvidu Tērvetē (raidījums "Literatūre")
Gundega Repše pārstaigās Annas Brigaderes apvidu Tērvetē (raidījums "Literatūre") Foto: facebook/literature

Apgādā "Dienas Grāmata" klajā nākusi rakstnieces Gundegas Repšes eseju grāmata "Skiču burtnīca. Simts", informē izdevēji.

Gundegas Repšes jaunā eseju grāmata sniedz personisku ieskatu aizvadītajā Latvijas simtgades gadā. Rakstnieces dienasgrāmatā tverts laika posms no 2017. gada 18. novembra līdz 2018. gada 18. novembrim.

“Līdzās Latvijas simtgades fanfarām un bagātīgajām svētku reportāžām gribējās saskatīt jubilejas gadu caur viena indivīda pieredzi. Ieraudzīt (vai neieraudzīt) valsti sevī. Žanrs – dokumentāla esejistika,” tā Gundega Repše.

"Dienas Grāmata" jaunums - Gundega Repše "Skiču burtnīca. Simts"
"Dienas Grāmata" jaunums - Gundega Repše "Skiču burtnīca. Simts" Foto: publicitātes

“Kādi mēs bijām Latvijas simtgadē? Gundegas Repšes dienasgrāmata dod tiešu liecību par 2018. gadu, stāstot bez izskaistinājumiem, bet ar mīlestību autore atgādina, ka ideāli un sirdsapziņa nebūt nav aizgājušā laikmeta relikti, ka tās ir substances, kuras vēl joprojām izšķir – valstij būt vai nebūt. Literatūra dzimst jēgas klusajā pazemībā, raksta Repše; piebilstu, ka arī valsts dzimst un top jēgas klusajā pazemībā. Grāmata nebuldurē līdzi tītaru bara dziesmusvētkiem, bet ir šīs jēgas meklējums,” tā Vita Matīsa.

Grāmatas māksliniece Katrīna Vasiļevska. Grāmata tapusi un izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Cieto vāku sējums, 200 lpp., izdota 2019. gada 3. maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu