Rakstniece Nora Ikstena pēc šķiršanās no vīra bijusi tuvu nāvei

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Aprīlī veiksmīgā pašmāju rakstniece Nora Ikstena sociālajos tīklos pavēstīja, ka izjukušas viņas attiecības ar vīru, gruzīnu rakstnieku Levanu Beridzi. Intervijā ar žurnālu “Ieva” viņa atklāja, ka pie tā vainojama viņa neuzticība. Šīs krustceles viņas dzīvē piedāvājušas tikai divus variantus – dzīvot tālāk vai nomirt. Rakstniece atzinās, ka teju nosliekusies par labu otrajam.

“Mans fiziskais ķermenis atteicās dzīvot. Tai brīdī sapratu, ka tie vairs joki. [..] Manas smadzenes deva manam fiziskajam ķermenim impulsus nedzīvot. Protams, arī tas, ka tādā brīdi tu meklē risinājumu atkarībās. Liekas, ka tās tev palīdzēs izvilkties no purva, bet tās tikai grūž vēl dziļāk. Tad, kad organisms dabū emocionālu triecienu, aktivizējas tādas kaites, kuras būtu gadu gadiem sēdējušas un klusējušas, un nosit no kājām. Manas analīzes bija tādas, kas būtībā nebija savienojamas ar dzīvošanu. Taču kopīgiem spēkiem mēs tomēr tikām ar to galā,” žurnālam pastāstīja Ikstena.

Kā zināms, Ikstena un Beridze satikās 2008. gada decembrī Ventspils Rakstnieku namā – tolaik viņai aiz muguras bija jau divas izjukušas laulības. Pirmās ar politologu Jāni Ikstenu, otrās ar operatoru Hariju Beķeri. 

Ikstena trešo reizi laulības ostā iestūrēja 2010. gadā Gruzijā, pirms tam pārejot pareizticībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu