Latvijas pārstāvis Eirovīzijā Mārcis Vasiļevskis atklāj, kāpēc ir veģetārietis

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Izraēlā šogad pārstāv grupa “Carousel” ar dziesmu “That Night”. Abi skatuves galvenie varoņi – soliste Sabīne Žuga (30) un ģitārists Mārcis Vasiļevskis (32), ir veģetārieši. Intervijā mūziķis atklāja, ka viņš pārstājis ēst gaļu jau tīņa gados.

«Man bija 15 gadu, kad vienā dienā sapratu: gaļu vairs neuzskatu par ēdienu. Ja esmu dzīvs, kāpēc man sevī likt iekšā kaut ko mirušu? Tad arī sāku pats sev gatavot. Sākumā ēdu rīsus ar salātlapām vai tomātiem.

Tagad māku izvārīt putru pat no cirvja.

Pakāpeniski sāku iepazīt garšvielu pasauli, sāku pats sajust, kad un ko gribu ēst. Produktu taču ir tik daudz: salātlapas, lēcas, avokado, griķi, rīsi... Izdomājam, ka gribam izbaudīt Meksikas garšu, un pagatavojam tako. Gribam mājas virtuvi, lūdzu: griķīši ar sēņu mērcīti un baigi garšīgiem salātiņiem, visādām sēkliņām un riekstiem. Acis jau zina, kāda garša veikalā jāmeklē. Atradinājos no smagā vēdera sajūtas - lai justos labi paēdis, man tā vairs nav vajadzīga. Un ir daudz vairāk spēka un enerģijas,» atklāja Mārcis.

Kā jau ziņots, pirmais starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināls Telavivā, Izraēlā, notiks 14. maijā, bet otrais – 16. maijā. Kopumā šī gada konkursā piedalīsies 42 valstis, no kurām 36 sacentīsies divos pusfinālos. Vieta finālā 18. maijā automātiski nodrošināta tā saucamajam “lielajam pieciniekam” – Francijai, Vācijai, Itālijai, Spānijai un Apvienotajai Karalistei, kā arī 2018. gada konkursa uzvarētājai Izraēlai.

Par iekļūšanu finālā Latvijas pārstāvjiem otrajā pusfinālā būs jācīnās ar Šveici, Zviedriju, Īriju, Austriju, Moldovu, Rumāniju, Dāniju, Armēniju, Albāniju, Azerbaidžānu, Maķedoniju, Norvēģiju, Krieviju, Nīderlandi, Horvātiju, Lietuvu un Maltu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu