Ekstrēmu izjūtu cienītājiem - Londonā taps bezgalības baseins ar 360 grādu skatu uz pilsētu (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Compass Pools

Jau nākamgad Londonā plānots sākt būvniecību pasaules pirmajam bezgalības baseinam, kas pilnībā nosegs debesskrāpja jumtu un no kura pavērsies asinis stindzinošs, bet pasakains skats uz pilsētu. Ar stikla sienām norobežotais baseins atradīsies uz 220 metrus augsta debesskrāpja, vēsta amerikāņu tabloīds "CNN".

Neparastais un arī biedējošais baseins atradīsies uz Londonas luksusa viesnīcas "Infinity London" jumta. Paredzēts, ka viesnīcas klienti baseinu sasniegs, kāpjot pa rotējošām spirālveida kāpnēm no pēdējā viesnīcas stāva. Jumta stāvā atradīsies 600 000 litru baseins ar stikla sienām, kuras līdz pašām malām pildīs ūdens. 

"Mēs saskārāmies ar vairākiem būtiskiem tehniskajiem izaicinājumiem. Pats nozīmīgākais bija jautājums, kā tikt baseinā," stāsta baseinu ierīkošanas uzņēmuma "Compass Pools" peldbaseinu dizainers un tehniskās nodaļas direktors Alekss Kemslijs. 

Foto: Compass Pools

Baseinu uzņēmums ēkā plāno ierīkot zemūdenēm līdzīgas durvis, kas vērsies no apakšas. "Apmeklētāji iekļūs baseinā ar rotējošu kāpņu palīdzību, kas pacelsies no baseina grīdas gluži kā lifts un izlaidīs peldētājus vai tajās sakāps tie, kas dodas prom, - šis ir vēl nebijis baseins ar nelielu Džeimsa Bonda filmu piegaršu," skaidro dizainers. 

Foto: Compass Pools

Jāpiebilst, ka arī baseina grīda būs klāta ar caurspīdīgu materiālu, kas ļaus viesnīcas viesiem redzēt peldētājus no apakšas. Baseina sienas būs veidotas no akrila un stikla sajaukuma, kas atstaro gaismu tādā pašā leņķī kā ūdens, kas nozīmē, ka baseina sienas būs pilnībā caurspīdīgas un neredzamas. Baseinā tiks iebūvēts arī īpašs monitors, kas regulāri sniegs ziņas baseina uzraugiem, vai ūdens netiek izpūsts ārā, un ļaus regulēt ūdens līmeni, bet baseina temperatūru regulēs īpaša sildīšanas sistēma, kam galveno enerģiju sniegs viesnīcas kondicionieru nepatērētās enerģijas.

Baseina izbūve uz viesnīcas jumta tiks sākta 2020. gadā. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu