Sava ceļa gājējs Matīss Siliņš

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Matīss Siliņš
Matīss Siliņš Foto: jumava.lv

Izdevniecība "Jumava" laidusi klajā grāmatu "Sava ceļa gājējs Matīss Siliņš", kas vēsta par 19. gs. beigu un 20. gs. sākuma izcilu personību.

Matīss Siliņš atstājis mantojumā darbus kartogrāfijā, etnogrāfijā, folkloristikā, literatūrā, bijis ilggadīgs Rīgas Latviešu biedrības muzeja pārzinis, vēlāk Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktors. Mācējis daudzas svešvalodas, pirmais pārtulkojis “Livonijas Indriķa hroniku”. Ceram, ka izdevums jums atklās no jauna vēl vienu lappusi Latvijas vēsturē.

Grāmata lasītājus iepazīstina ar Matīsu Siliņu - interesantu un nozīmīgu personību latviešu kultūras vēsturē. Izdevumā atklāta viņa daudzpusīgā darbība latviešu kultūras vērtību apzināšanā, saglabāšanā un tautiešu izglītošanā. (..)

"Sava ceļa gājējs Matīss Siliņš"
"Sava ceļa gājējs Matīss Siliņš" Foto: jumava.lv

"Esmu pateicīga grāmatas sagatavotājiem par iespēju iepazīt šīs darbīgās personības mūža veikumu. M. Siliņa dzīves gājums ir apliecinājums tam, ka līdz pat sirmam vecumam cilvēks var būt aktīvs un radošs," tā grāmatas anotācijā raksta Anda Juta Zālīte, Letonikas un Baltijas centra vadītāja vietniece Latvijas Nacionālā bibliotēka

Grāmata pieejama grāmatnīcās un internetā www.jumava.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu