Šaušalīgi vai skaisti? Venēcijā uzceļ roku tiltu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Šarmantajā viduslaiku pilsētiņā Venēcijā nupat tapis neparasts mākslas objekts - tilts, kas slejas pāri Venēcijas kanālam. Seši roku pāri katrs simbolizē kādu no būtiskākajām cilvēku vērtībām, bet pats tilts - vienotību. 

Neparastās mākslas instalācijas autors ir itāļu skulptors Lorenzo Kvins. Seši roku pāri sniedzas pāri kanālam, kas atrodas blakus vēsturiski nozīmīgajam Venēcijas Arsenālam - šis neparastais tilts ir daļa no Venēcijas Biennāles un, visticamāk, būs centrālais apskates objekts mākslas pasākumu ietvaros. 

Foto: SIPA/Scanpix

Tilts sniedzas 15 metru augstumā un 20 metru platumā, bet roku pozīcija imitē slavenos Venēcijas tiltus, kas arī ir veidoti trijstūra vai pusapļa formās. "Venēcija ir pilsēta -  pasaules kultūras mantojums, un tā vēl ir pazīstama kā tiltu pilsēta. Tā ir ideāla lokācija, kur paust vēstījumu par cilvēku vienotību un mieru - šeit to simbolizē tilti, atšķirībā no citām valstīm, kuras šķir sienas un barjeras," portālam "Design boom" komentē mākslinieks. 

Foto: SIPA/Scanpix

Pirmais roku pāris simbolizē draudzību - tajā rokas ir saliktas tā it kā divi draugi sasistu plaukstas. Otrais roku pāris - gudrību - šeit jauna roka satver vecāku roku. Trešais - palīdzību - ciešs satvēriens. Ceturtais riku pāris simbolizē ticību - pirkstu satvērienu starp otras rokas pirkstiem. Piektais - cerību - šajā kompozīcijā pirksti viegli pārklājas līdz pusei otras rokas pirkstiem; visbeidzot sestais roku pāris simbolizē mīlestību, kurā saskaras tikai pirkstu gali. 

Foto: AFP / Scanpix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu