Vestards Šimkus laukos peldas kopā ar čūskām

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Pianists Vestards Šimkus piedalās kinoteātra "Splendid Palace" ēkas 95 gadu jubilejas svinību atklāšanas pasākumā, kurā informē par šogad iecerētajiem svētku pasākumiem.
Pianists Vestards Šimkus piedalās kinoteātra "Splendid Palace" ēkas 95 gadu jubilejas svinību atklāšanas pasākumā, kurā informē par šogad iecerētajiem svētku pasākumiem. Foto: Zane Bitere/LETA

Pianists Vestards Šimkus ar sievu Elīnu un abu dēliņu Bernardu jau vairākus gadus dzīvo pavisam tuvu dabai, par mājām saucot Vecmoku meža ieloka "Irbes". Kā izdevumam "Ieva" atklāj Šimkus, kamēr Elīna pļavās lasa zāļu tējas, viņam reizēm iznāk peldēties blakus zalkšiem. 

Vestards intervijā stāsta, ka viņu īpaši nesatraucot zalkšu klātbūtne. "Kad uzkāpju uz laipiņas, viņi sakrīt ūdenī, un, kad kāpju ārā, zalkši jau salīduši atpakaļ uz laipas.

Vienreiz, kad biju mazliet aizgulējies saulē, domāju, ka man pa roku sit spāre, bet, izrādās, tas bija zalktis, kas man sita ar asti pa roku un gribēja draudzēties.

Bet vispār zalktim ir bail no cilvēka, un viņš peld prom. Nesen gan mums iznāca ūdenī saskarties - gāju peldēties diezgan patumšā vakarā, ūdens pilnīgi melns, neko neredzēju un uzpeldēju zalktim virsū! Viņš man novijās gar sānu!" - izdevumam "Ieva" stāsta Šimkus. 

Kā zināms, Elīna un Vestards mija gredzenus 2012. gada vasarā pēc četru gadu pazīšanās. Pērnā gada janvārī viņi kļuva par vecākiem dēliņam. 

Reiz intervijā portālam TVNET Elīna Šimkus atklāja, kāpēc tik ļoti mīl dzīvi laukos. "Pēc darba ārpus Latvijas, kad ar vīru neesam viens otru ilgāk redzējuši, vienmēr priecājamies atgriezties un satikties savās lauku mājās. Mēs dzīvojam pasakaini skaistā vietā ar brīnišķīgu auru un vidi, netālu no ezera un jūras, meža ielokā, svaigā gaisā, kur aug priedes, egles, bērzi un ir simtgadīgās Vecmoku liepu alejas. Pēc lielpilsētas burzmas šeit ir miers, klusums un harmonija. Liekas, ka mūsu ģimenes mājās ir sava mikropasaulīte, kuru esam paši izveidojuši un nelaižam tajā neko negatīvu no ārpasaules."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu