Bauskas Rātslaukumā pieejamas vietējā jaunieša uzstādītās publiskās klavieres (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Bauskas centrā, Rātslaukumā, ir iespēja spēlēt klavieres, kuras pilsētā uzstādījis vietējais jaunietis Matīss Kataņenko, informēja idejas īstenotājs.

Baušķenieks pērn piedalījies mācībās "Baltic Youth Leadership Programme" ASV.

"Man ļoti iepatikās Ņujorkas dzelzceļa stacija, jo tur bija brīvi pieejamas klavieres. Steigas pārņemtie cilvēki ik pa laikam pie tām apsēdās un spēlēja dažādas melodijas, arī es savam priekam un laika īsināšanai uzspēlēju dažus gabalus. Stacijā valdīja pozitīva noskaņa, šķita, ka cilvēki, klausoties mūziku, smaida vēl vairāk un patiesāk," skaidroja 18 gadu vecais jaunietis.

Tāpēc mācību laikā ASV puisis izstrādāja projektu "Public piano installation in Bauska" jeb "Publisko klavieru izvietošana Bauskā", kas guva finansiālu atbalstu. Projektā gūtie līdzekļi daļēji sedza ieceres izdevumus - iegādātas klavieres, krēsls, krāsa, mūzikas instrumenta stiprinājumi pie bruģa, kā arī plēve, kas pasargās klavieres no lietus.

Kataņenko skaidroja, ka līdzīgi projekti Latvijā realizēti Jūrmalā, Kuldīgā, Liepājā un citviet, kur tuvu pie tūrisma apskates objektiem brīvi pieejamā vietā novietotas klavieres, kuras var spēlēt jebkurš garāmgājējs.

Iegādātās klavieres slīpētas un nokrāsotas silti sarkanas, lai garāmgājējiem tās labāk pamanāmas. Mūzikas instrumenta izvietošana saskaņota arī novada pašvaldībā.

"Vienīgais lūgums - ja līst, apsedziet tās ar blakus novietoto plēves pārklāju," aicināja Matīss Kataņenko, skaidrojot, ka brīvā dabā klavieres būs pieejamas līdz tūrisma sezonas noslēgumam

Publisko klavieru svinīgā atklāšana norisināsies ceturtdien, 27.jūnijā, plkts.19.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu