Kivičs atklāj, kas vainojams pie latviešu neveiksmēm sportā un mūzikā (7)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Skandalozais mūziķis Andris Kivičs otrdienas, 2. jūlija, vakarā vietnē "Facebook" publicēja tiešraides video, kur komentēja latviešu mentalitāti, paužot viedokli, kādēļ latviešu mūziķi un sportisti it kā negūst panākumus pasaulē.

"Tā kā mēs te divus mēnešus jau dzīvojam Spānijā un spāņus esam redzējuši, viņi par mazāko netaisnību stāv un krīt, ja tas viņus skar personīgi. Tāpēc jau mums ir tā - "Eirovīzijā" neiet, popmūzikas mākslinieki nekur Eiropā nevar izsisties. Un tas nav saistīts ar to, ka zviedru producenti veido labākas dziesmas. [..]

Ja tev ir reāli talants, tevi var savākt no Latgales un tu vari pacelties pasaules līmenī mūsdienās uzreiz.

Un es domāju arī par mūsu sportu. Mēs visu laiku sportā zaudējam galotnes - hoķī, basītī, individuālajos sporta veidos. Un kāpēc? Tāpēc, ka mūsos dziļi ir tā mentalitāte "paciest, paciest, neko nedarīt, galvenais, lai miers," ar viedokli dalījās Kivičs.

Pēc tam viņš izteica pateicību četriem pašmāju sportistiem, kuri, viņaprāt, ir pārkāpuši pāri savai latviešu mentalitātei un "izsitušies" pasaulē - riteņbraucējam Romānam Vainšteinam, volejbolistiem Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam, kā arī bokserim Mairim Briedim. 

"Es vienmēr esmu domājis, kāpēc "Prāta vētra" ir Latvijas populārā grupa. Viņiem ir daudz labas dziesmas, ļoti daudz vājas dziesmas. Protams, ja viņi būtu absolūta supergrupa, tad viņi būtu pazīstami arī pasaules un Eiropas kontekstā. Bet "Prāta vētra" neuzvedas kā latvieši. Viņi ir ar nenormālāko pārliecību par sevi. Viņi ir jautri, dara, ko grib, nav kompleksu. Māk manipulēt ar situācijām, neko nepacieš. Faktiski no latviešu mentalitātes "Prāta vētrā" nav ne smakas," bilda mūziķis. 

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu