Elbakjans skandalozos plakātus izsolīs; sākuma cena € 10 000 (8)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nesen plašu rezonansi sabiedrībā radīja "Ghetto Games" plakāti Grīziņkalna parkā - centrs "Marta" uzsvēra, ka uz tiem attēlotie zīmējumi un saukļi ir "klajš dzimumu līdztiesības pamatprincipu pārkāpums". Lai gan plakāti tika novākti, "Ghetto Games" dibinātājam Raimondam Elbakjanam ar tiem ir savi plāni.

Elbakjans izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj, ka plakāti noteikti netiks iznīcināti. "Plakāti tiks izsolīti, jo tie viennozīmīgi šobrīd ir vieni no populārākajiem mākslas darbiem Latvijas jauno laiku vēsturē. To sākotnējā cena būs 10 000 eiro."

Tāpat "Ghetto Games" dibinātājs nolēmis tirgot T-kreklus ar skandalozajiem zīmējumiem un saukļiem - Elbakjans atklāj, ka tie tirdzniecībā nonāks jau šonedēļ un apģērba cena būs 50 eiro. 

Foto: Grīziņkalnā skandalozie "Ghetto Games" plakāti

Kā ziņots, biedrībā "Marta" norādīja, ka pilsētvidē redzami plakāti, kuros angļu valodā izmantoti necenzēti vārdi, turklāt plakātos redzamas arī vardarbīgas ainas.

Plakātos izmantoti tādi saukļi kā "Some bitches are always ready for opportunities" un "A real women never let her man go to ghetto games hungry or horny". Latviešu valodā gan plakātu tulkojums būtiski atšķiras, proti, "Dažas ir vienmēr gatavas jaunām iespējām" un "Īstas sievietes nekad nepalaidīs savus vīriešu izsalkušus uz "Ghetto Games"".

"Ghetto Games" pārstāvji skaidroja, ka ""Ghetto Games" dalībnieks ir domājošs intelektuālis, kas saskata ironiju un zemtekstu".

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu