Latvijas šķēpa mešanas vēsture apkopota grāmatā "Šķēpiem mirdzot"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Vieglatlētikas vēsturnieks un statistiķis Andris Staģis
Vieglatlētikas vēsturnieks un statistiķis Andris Staģis Foto: LETA

Latvijas šķēpa mešanas vēsture ir spoža un izcila. Lai atceramies Ineses Jaunzemes zelta medaļu Melburnā, Jāņa Lūša pilno medaļu komplektu, Daiņa Kūlas zeltu, Vadima Vasiļevska un Aināra Kovala sudraba medaļas. Tieši pateicoties vēsturei šodien varam lepoties ar izciliem rezultātiem un redzam, ka arī nākotnē būs  panākumi. Apgādā "Jumava" klajā nākusi grāmata "Šķēpiem mirdzot", kuri sarakstījis vieglatlēts Andris Staģis.

2012. gada Olimpiskajās spēlēs Londonā no mazās Latvijas šķēpa mešanu pārstāvēja maksimāli atļautais dalībnieku skaits vienā disciplīnā - 3 sievietes un 3 vīrieši, to nespēja pat lielvalstis.

Jānis Lūsis uzņemts Starptautiskās Vieglatlētikas Federācijas (IAAF) slavas zālē par sevišķu ieguldījumu vieglatlētikas sportā.

Andris Staģis "Šķēpiem mirdzot"
Andris Staģis "Šķēpiem mirdzot" Foto: jumava.lv

Kāpēc mums ir šāda vēsture?

Neapšaubāmi, ka Ineses Jaunzemes un Jāņa Lūša panākumi iedvesmoja un iedvesmo vēl šodien daudzus jauniešus izmēģināt spēkus tieši šķēpa mešanā. Medaļas izcīna gan jaunieši, gan juniori Eiropas un pasaules čempionātos.

Mēs varam būt lepni un tajā pašā laikā ļoti pateicīgi, ka mūsu šķēpmetēju saime kopīgi domā par nākotni un pašaizliedzīgi piedalās nākotnes veidošanā.

Šodienas panākumi nebūtu iespējami bez kopējiem pūliņiem - apmācības treniņos, sacensību organizēšanas un Latvijas Šķēpmetēju kluba darbības.

Grāmata pieejama lielākajās grāmatnīcās un internetā www.jumava.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu