Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Aina Poiša atklāj, kā pagatavot viņas mīļākos ievārījumus

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: LETA

Tāpat kā liela daļa no mums, ziemas krājumus katru gadu gatavo arī psihoterapeite un TV personība Aina Poiša – viņa sarunā ar žurnālu “Vakara Ziņas” atklāja savas divas iecienītākās ievārījumu receptes.

“Recepte melleņu ievārījumam ir vienkārša. Uz vienu litru melleņu ņem divus vidējus bumbierus un sagriež. Cukuru pievieno pēc gaumes. Kad ievārījums gatavs, tam pievieno kanēļa standziņas un pilda burkās.

Ja vēl pie mazas burciņas iesaiņo kanēļa standziņu, izdodas brīnišķīga Ziemassvētku dāvana. Mazās skaistās burciņās saliek atmiņas par vasaru.

Garša šim ievārījumam ir fantastiska. Savukārt, gatavojot lāceņu ievārījumu, pievienoju ingveru, lai ir asumiņš, un apelsīnu miziņas, lai ir drusku rūgtumiņš. Sanāk plaša garšu buķete,” tā Poiša.

Viņa piebilda, ka ogas viņai parasti sagādā kāds uzticams draugs no Valmieras.

Uz augšu