"Metallica" ziedo ceturtdaļmiljonu eiro Rumānijas pediatriskās onkoloģijas slimnīcai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

ASV smagā metāla grupa "Metallica" pagājušonedeļ paziņoja, ka ir ziedojusi 250 000 eiro (277 600 ASV dolāru), lai atbalstītu Rumānijā pirmās pediatriskās onkoloģijas slimnīcas būvniecību.

"Metallica", kas ir ļoti populāra Rumānijā, veica šo ziedojumu pirms sava koncerta Rumānijas Nacionālajā arēnā, kurš notika trešdien un uz kuru biļetes bija izpārdotas, informēja šīs grupas bezpeļņas fonds "All Within My Hands".

Ziedotos līdzekļus saņēma asociācija "Daruieste Viata" ("Dāvājiet dzīvību”), kura cenšas modernizēt Rumānijas medicīnas infrastruktūru, palielināt vēža slimnieku izdzīvošanas iespējas un uzcelt šajā valstī pirmo Pediatriskās onkoloģijas un radioterapijas slimnīcu.

Grupa paziņoja, ka Rumānijas vēža slimnieku izdzīvošanas iespējas ir ievērojami zemākas nekā vidēji Eiropas Savienībā (ES).

Slimnīcas būvniecība sākās 2018. gadā un ir gaidāms, ka tā tiks pabeigta 2020. gadā.

Rumānijā kopš komunistu režīma sabrukuma 1989. gadā ir uzceltas tikai dažas slimnīcas, un šajā situācijā lielākoties tiek vainota endēmiska valdības korupcija.

Atgādinām, ka ceturtdien, 18. jūlijā, Igaunijas pilsētā Tartu notika "Metallica" vienīgais koncerts Baltijā. Aplūko foto no iespaidīgā šova!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu