"Jumava" atkārtoti izdod Līgas Blauas grāmatu "Vija Artmane. Sirdī palikušie"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Apgāds "Jumava" atkārtoti laiž klajā pirms desmit gadiem izdoto Līgas Blauas grāmatu "Vija Artmane. Sirdī palikušie". 

"Desmit gadus pēc grāmatas iznākšanas, otrreiz to izdodot Vijas Artmanes 90 gadu jubilejā, viņas toreizējos stāstus par viņai īpašajiem skatuves un filmu partneriem papildina to cilvēku atmiņas, kuriem Vija gan tolaik, gan vēl arvien ir īpaša un sirdī palikusi," par jauno izdevumu saka Līga Blaua.

"Vija Artmane. Sirdī palikušie"
"Vija Artmane. Sirdī palikušie" Foto: jumava.lv

"Viņa spīdoši nospēlēja Džūliju Lamberti. Bet vai kāda angļu aktrise spētu tā izdzīvot padomju primadonnas Vijas mūžu? Šaubos! Jo kaut kāda mūsdienu Džūlija pat visdrosmīgākajā fantāzijā nespētu uzburt tos laikmeta dotos apstākļus, kādos dzima, veidojās un tapa Latvijas teātra un kino zvaigzne..." tā režisors Jānis Streičs.

"Nevar saprast, no kurienes viņai, vienkāršai meitenei, bez tēva lielā pieticībā augušai, nāca tāda izsmalcinātība. Var teikt, kā no gaisa nokritusi. Viņā bija tas ļoti īpašais, kas atšķīra viņu no citām aktrisēm un pacēla tām pāri," tā gleznotāja Džemma Skulme.

Viņas dēls Kaspars Dimiters savukārt raksta tā: "Mana māte ir noslēpums. Milzis Smiļģis šo trauslo, žilbinošo ziedu pamanīja un savam skatuves dievkalpojumam izvēlēja par gaišāko svecīti, kas pavisam drīz jau bija lāpa, tad bāka un nu jau arī zvaigzne - planēta Saules sistēmā."

"Esmu saviem vecākiem ļoti pateicīga. Man palaimējās, ka es piedzimu tik lieliskiem vecākiem, kas mani ārkārtīgi mīlēja. Man liekas, ka mani neviens nav mīlējis tik ļoti kā mamma," tā Kristiāna Dimitere.

Foto: Vijai Artmanei 90: krāšņākie izrāžu tērpi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu