Dabas koncertzāles jaunākais albums pieejams mūzikas straumēšanas vietnēs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Viendienītes jeb Ephemera vulgata muzikālais stāsts pieejams populārākajās mūzikas straumēšanas vietnēs – Spotify, iTunes, Apple music, Amazon un Bandcamp. Šogad Dabas koncertzāle sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi aicināja izzināt ūdens kukaiņa viendienītes dzīvi caur mūziku un radošajām darbnīcām. 

"Viendienīte tieši vai netieši liek aizdomāties par dzīves īslaicību un tās nozīmi. Cik daudz viendienīte var paveikt vienas dienas laikā, vienas dzīves laikā, un cik daudziem apstākļiem un šķēršļiem šim mazajam ūdens kukainim ir jāiet cauri, lai tiktu un izbaudītu tās 24 stundas, kas tai atvēlētas... Tādēļ arī mūzikā, godinot mūsu varoni, esam atainojuši visas viendienītes dzīves cikla stadijas un tās trauslo, bet skaisto mūžu,” tā mūziķis Ingus Ulmanis.  

“Ja viss tavs mūžs būtu tikai viena diena, ko tu šajā dienā izvēlētos darīt?” ir viens no jautājumiem, ko Dabas koncertzāles komanda šogad uzdod pasākumu apmeklētājiem, aicinot aizpildīt Viendienītes anketu. Savukārt ar nelielā pētījuma rezultātiem iepazīstinās gada beigās.

Viendienītes muzikālo stāstu ieskaņojuši mūziķi Ingus Ulmanis, Andris Sējāns, Aigars Voitišķis, Kaspars Tobis un Anrijs Grinbergs, kuriem pievienojās stīgu instrumentu mūziķi – Agnese Kanniņa (vijole), Raimonds Melderis (vijole), Ivars Brīnums (alts), Jānis Pauls (čells), Viktors Stankēvičs (kontrabass). Mūzikas ieraksta producents – Gints Sola. Savukārt Viendienītes mūžu kustībās attēloja dejotājas Liene Grava un Anete Blaua.

Atgādinām – šā gada Dabas koncertzāles performances izskanēja 5. jūlijā Skrīveru novada Satekās un 20. jūlijā Līgatnē pie pārceltuves pār Gauju. 

Noklausies albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu