Ceļvedis: Ezīšfests, Instrumenti, Burtu tirgus, DaGamba, Amatu diena u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ehh, žēl, bet jāsaka, ka pēdējā vasaras mēneša pēdējā nedēļas nogale ir klāt... Tieši tāpēc tu esi atbildīgs par kārtīgu ballīti vai kultūras pasākumu, ko apmeklēsi ar ģimeni vai draugiem!

TIRDZIŅI UN PASĀKUMI

Foto: publicitātes

Kalnciema kvartālā notiek "Burtu tirgus"

31. augustā Kalnciema kvartāla Burtu tirgū plkst. 10.00-16.00 varēs atrast visus rīkus gan skolas gaitām, gan arī iepriecināt sevi ar košu plānotāju, galda dekoru vai atrast oriģinālas dāvanas. Iepazīt burtus aicinās arī izdevniecība „Liels un mazs”. Visas dienas garumā notiks vairākas bezmaksas nodarbes – bērnu vadībā taisīsim atstarotājus un māla podus, stādīsim tajos rozes, rotaļāsimies ar ciparu tablo, slēpsimies spēļu kubā, apgūsim mūziku un spēlēsim pagalma spēles. Programma.

Foto: publicitātes

Vispārējie Latvijas Piena, maizes un medus svētki 2017

31. augustā pulcējot vairāk nekā 180 dalībniekus, Jelgavā svinēsim 19. Vispārējos Latvijas Piena, maizes un medus svētkus. Pirmoreiz ieņemot kursu uz Driksas ūdeņiem, savu izdomu un radošumu demonstrēs 17. “Baltais” Piena paku laivu regates dalībnieki. Savukārt skvērā aiz Jelgavas kultūras nama vairāk nekā 30 izglītojošās nodarbībās un aktivitātēs ikviens aicināts parūpēties par savu veselību 3. Labsajūtas festivālā “ESI”. Vairāk te.

Foto: publicitātes

Notiek "Amatu diena. Spēļu un rotaļu diena"

1. septembrī Brīvdabas muzejs aicina uz Amatu dienu un Spēļu un rotaļu dienu. Pasākuma viesiem būs iespēja satikt seno amatu meistarus, izmēģināt spēkus ar senajiem darbarīkiem, iepazīt Latvijas aitkopības tradīcijas, kā arī apmeklēt “Latviskos pirts svētkus”. Dienu pirms atgriešanās skolas solā paši mazākie tiek aicināti jestri nosvinēt vasaru ar iemīļotām un piemirstām spēlēm, piedalīties radošās darbnīcās un doties skanīgās rotaļās ar folkloras kopām. 

Norisinās "Veselīga dzīvesveida diena"

31. augustā no pulksten 11:00 līdz 17:00 Vecāķu pludmalē norisināsies “Veselīga dzīvesveida diena”. Tajā gan lieliem, gan maziem visas dienas garumā būs iespēja profesionāļu vadībā piedalīties sportiskās aktivitātēs un sacensībās gan pludmalē, gan uz ūdens. Dejas cienītāji varēs apgūt dažādu deju pamatus. Ikviens varēs pārbaudīt savu fizisko spēku un atjautību, piedaloties pludmales spēka trases sacensībās. Savukārt tie, kas jūtas droši uz ūdens, varēs izmēģināt un apgūt pareizu SUP tehniku. Visas dienas garumā darbosies Veselības stacija, kurā veselības aprūpes speciālisti sniegs ekspreskonsultācijas. Uz centrālās skatuves uzstāsies pasākuma īpašie viesi – dziedātāja PATRISHA un Valmieras teātra dziedošo aktieru muzikāli humoristiskā apvienība «Žerāri».

Foto: publicitātes

Jūrmalā svin Kauguru svētkus

31. augustā Jūrmalā jau piekto gadu tiks svinēti Kauguru svētki. Vakara koncertā svētku apmeklētājus priecēs grupa “Carnival Youth”, populārā dziedātāja Laima Vaikule un Krievijas rokzvaigzne Diāna Arbeņina ar grupu “Nočnije Snaiperi”. Svētkos notiks arī spēkavīru šovs – “Best Nordic Strongman”, kurā tiks noskaidrots spēcīgākais Ziemeļvalstu spēkavīrs. Visas dienas garumā būs daudzveidīgas aktivitātes gan lieliem, gan maziem. Svētku noslēgumā – uguņošana. Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

KONCERTI & FESTIVĀLI

Foto: publicitātes

Instrumenti - Daugavas stadionā

Šā gada 31. augustā Daugavas stadionā notiks grupas "Instrumenti" koncerts. Pirms “Instrumentu” vērienīgā koncerta 31. augustā Daugavas stadionā ar īpaši sagatavotu programmu kā viesmāksliniece uzstāsies Aminata. Par tuvējo koncertu stāsta Jānis Šipkēvics: "Visa šī vasara noritējusi, apkopojot jau izsenis lolotas idejas un sapņus, kuri beidzot sagaidījuši īsto brīdi, īsto stundu, īsto koncertu. Īsto mērogu! Ar prieku esam atgriezuši apritē jau iemīļotas, bet piemirstas "Tru" albuma dziesmas, tās savienojot ar 2019. gada "Cilvēka" šķautnēm."

Foto: publicitātes

Ezīšfests 2019 - Kronis vasarai

Jau šosestdien, 31.augustā, no plkst. 17:00 līdz pat rītam Tallinas ielas kvartālā norisināsies urbāni hipsterīgais festivāls “Ezīšfests”. Pasākums priecēs apmeklētājus ar līdz šim plašāko muzikālo programmu, kā arī īsfilmu izlasi, dažādām mākslinieciskajām un aktīvajām aktivitātēm. “Ezīšfests” aptvers gandrīz visu Tallinas ielas kvartālu gan iekštelpās, darbnīcās, bāros un angāros, gan kvartāla laukumos un sānieliņās. Programma ļaus ikvienam apmeklētājam izbaudīt festivāla gaisotni visa vakara un nakts garumā, jo uz vairākām skatuvēm kāps mākslinieki, improvizatori, dīdžeji un vairāk nekā 20 mūziķi.  Programma.

Foto: publicitātes

Svētki bērniem un jauniešiem "Nāc un piedalies!"

31. augustā aicina bērnus un jauniešus kopā ar vecākiem, vecvecākiem un draugiem uz ikgadējiem mācību gada sākuma svētkiem – "Nāc un piedalies!". Svētki visas dienas garumā notiks pie Rīgas Kongresu nama. Ieeja bez maksas. Vakara programmā, no plkst. 18.00, gaidāmi grandiozi mūzikas svētki jauniešiem. Uz lielās skatuves uzstāsies plaši atpazīstami mūziķi – grupas Sudden lights un Double Faced Eels, kā arī Edavārdi, Ansis un Kristīne Pāže. Programma.

Foto: publicitātes

Carnival Youth albuma GOOD LUCK prezentācija

29. augustā nāc svinēt Carnival Youth jauno albumu "Good Luck" kopā ar grupu K.K. fon Stricka villas dārzā! "Good Luck" ir Carnival Youth ceturtais studijas albums, kas tika ierakstīts pagājušajā vasarā "Red Bull Studios" Sanpaulu, Brazīlijā. Būs viesi, būs pārsteigumi, būs foršas cenas platēm, diskiem un mūsu jaunajiem, īpaši albumam veltītajiem suvenīriem.

Foto: publicitātes

Saulkrastos notiek senās uguns nakts un VIII folkloras festivāls "Pa Saulei"

VIII Saulkrastu folkloras festivāls „Pa Saulei” no jauna vienkopus pulcēs folkloras kopas no visas Latvijas. Danči, dziedāšanas un gavilēšanas meistarklases, sadziedāšanās un koncerti - visas dienas garumā. Festivāla noslēgumā - Senās uguns nakts ugunskura un uguns skulptūru iedegšana. Programma.

Foto: publicitātes

"DaGamba" un Latvijas Radio Bigbenda koncerts

Jaunās koncertprogrammas “DaGamba feat Tchaikovsky” pamatā ir ideja atklāt iepriekš nedzirdētas mūzikas nianses. Čaikovska darbi mijiedarbojas ar grupas oriģinālmūziku pārkāpjot klasiskos standartus. Čaikovska mūzikā ir emocionalitāte un melodiskums, savukārt “DaGamba”  piešķir tai rokam raksturīgo ritmu. Jūrmalā, Dzintaros 1. septembrī plkst.19:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu