Uz Rēzeknes teātra "Joriks" skatuves Šekspīra "Otello"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Otello"
"Otello" Foto: Veronika Fedorčuka

Uz Rēzeknes teātra "Joriks" skatuves tiek uzvesta viena no pasaules dramaturģijas virsotnēm, kaislīgākā un emocionālākā luga - Viljama Šekspīra "Otello". Iestudējuma pirmizrāde 2019. gada 8. septembrī, plkst. 18.00

Režisors Antons Kiseļuss (Igaunija) uzsver, ka iestudējuma īpatnība būs divu galējību konfrontācijas atspoguļojums – poētiskās un ikdienišķās, maigās un nežēlīgās, mīlošās un nāvējošās, cilvēciskās un mežonīgās, kuru krustpunktā rodas mūžīgās mīlestības stāsts – ideālās, cildenās, un tāpēc, nespējīgas izdzīvot sadursmi ar reālu zemes cietsirdību.

"Mūsu izrādei jāatgādina, ka cilvēkā eksistē divas galējības – labais un ļaunais, morāle un netikums, cildenais un zemiskais – jautājums, kas gūs virsroku. Mēs vēlamies parādīt skatītājam, ka Otello ir katrā no mums, un, ja mēs barosim šo “zvēru” sevī, tad agrāk vai vēlāk tas pieveiks Cilvēku, kas mīt ikkatrā no mums," tā Antons Kiseļuss.

Iestudējuma radošā komanda

Režisors: Antons Kiseļuss (Igaunija), scenogrāfija - Olga Galicka (Krievija). Lomās: Edijs Zalaks, Sandija Dovgāne, Eduards Johansons, Māris Skrodis, Jekaterina Garfunkele.

Izrāde latviešu valodā. Ieteicamais vecums 14+.

Biļetes var iegādāties Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras nama kasē (Atbrīvošanas alejā 97), “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu