Noskaties filmas "Jelgava 94" reklāmas rullīti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Jelgava 94"
"Jelgava 94" Foto: kadrs no filmas

Jura Podnieka studija publicējusi pēc Jāņa Joņeva romāna "Jelgava 94" tapušās spēlfilmas reklāmas rullīti. Filma pirmizrādi piedzīvos 17. septembrī Jelgavā un 18. septembrī Rīgā, savukārt no 20. septembra tā būs skatāma kinoteātros visā Latvijā.

Foto: Kadri no filmas.

Filmas “Jelgava ’94” stāsta centrā ir četrpadsmitgadīgais Jānis, Jelgavas puika ar “zubra” līmeņa mācību sasniegumiem, kurš cenšas būt neviena nepamanīts. Tomēr iemīlēšanās klasesbiedrenē Kristīnē un nejauši iegūtie draugi Nāve un Zombis neatgriežami aizsāk jaunu lappusi Jelgavas pusaudža dzīvē – ir jāspēlē grupā, jāklausās metāls, vajadzīgas īstās drēbes un līdz asarām jānoved skolotāji un vecāki. Tas ir laiks, par kuru pieaugot, ļoti iespējams, būs kauns, bet tikpat iespējams, ka tas izrādīsies pats labākais dzīves periods. Filmas pamatā ir Jāņa Joņeva tāda paša nosaukuma kulta romāns, kura stāsts risinās uz 1994. gada notikumu fona – cietumnieku izbēgšana Jelgavā, mūzikas ierakstu nelegālais tirgus, Kurta Kobeina nāve.

Grāmatas «Jelgava 94» autors Jānis Joņevs.
Grāmatas «Jelgava 94» autors Jānis Joņevs. Foto: Edgars Jurjāns

Filma tapusi Jura Podnieka studijā, tās režisors ir Jānis Ābele, scenārija autors Matīss Gricmanis, operators Aigars Sērmukšs, mākslinieks Aivars Žukovskis, producente Antra Cilinska. "Jelgava 94" būs debijas filma virknei jauno aktieru: galvenā varoņa atveidotājam Bruno Biteniekam, viņa ekrāna mīlestībai Elizabetei Zviedrei, draugiem Aleksim Tauriņam,  Endijam Žukam u.c.. Filmā jauniešu vecākus un skolotājus atveido tādi labi pazīstami aktieri kā Andris Keišs, Guna Zariņa, Ieva Puķe, Kaspars Gods, Māra Ķimele, Elīna Vaska, Jānis Jarāns, Kaspars Aniņš u.c.

Foto: Jāņa Joņeva grāmatas «Jelgava 94» atvēršanas svētki.

Filma saņēmusi Nacionālā Kino centra finansējumu, tās tapšanu atbalsta Jelgavas pilsētas pašvaldība, Fortum un Latvijas Zaļais punkts.

Noskaties filmas "Jelgava 94" reklāmas rullīti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu