Ceļvedis: rudens skrējiens, ražas gadatirgi, baltu vienības dienas, teātru pirmizrādes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Lai rudens atnākšana nav tik depresīva, iesakām apmeklēt pasākumus, kas rudeni padara par bagātu un krāšņu vīru. Kā pret skumju garastāvokli cīnīties? Lasīt labu grāmatu, klausīties mūziku, skriet vai apēst ko garšīgu!

Rudens stādu parāde

Foto: staduparade.lv

Siguldas Svētku laukumā 21. septembrī plkst. 9:00–16:00 aicinām uz dārzkopības sezonas noslēguma pasākumu “Rudens stādu parāde 2019”. Rudens stādu parāde šogad sagaidīs piecpadsmito jubileju, tāpēc godināsim audzētājus gan par viņu ieguldījumu, gan parādei atbilstoši noformētiem stendiem. Tāpat pasākumā norisināsies apmeklētāju balsojums par stādu parādes vērtīgāko audzētavu. Pasākumā stādu audzētavas no visas Latvijas plašā klāstā piedāvās augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Rudens stādu parādi iecienījuši dārza mīļi un profesionāļi no Latvijas un tuvākajām kaimiņu valstīm.

Mārupes novada Rudens ražas gadatirgus

Foto: Jānis Škapars/TVNET

21.septembrī no plkst. 11.00 līdz 15.00 Mārupes Kultūras nama iekšpagalmā, Daugavas ielā 29, Mārupē, aicinām mārupiešus un viesus uz tradicionālo Mārupes novada Rudens ražas gadatirgu. Tirdziņā būs iespēja iegādāties mājražotāju, amatnieku un mākslinieku produkcija, aktivitātes un radošās darbnīcas maziem un lieliem. Darbosies grāmatu maiņas punkts “Lasītājs lasītājam”. Uz skatuves muzicēs “folk/hipster/svingeru roka orķestris” jeb ekoloģiskās mūzikas grupa “DUCELE”.

Mellužu gadatirgus

Foto: Jānis Škapars/TVNET

21.09. Mellužos, Mellužu estrādē notiks gadatirgus. Piedāvājumā būs Latvijas dārzos un laukos auguši āboli, mellenes, brūklenes un cidonijas. Būs arī dažādi našķi – piparkūkas, saldējums, pankūkas, cukurvate un austrumu saldumi. Bet amatnieki sarūpējuši siltas jakas, cepures un šalles, kā arī rotas un dažādus aksesuārus. Skanēs lustīgas melodijas un būs prieki visai ģimenei!

Meža ražas svētki Tērvetē

Foto: tervetesnovads.lv

Sestdien, 21. septembrī, Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē aicina ikvienu pievērst uzmanību rudens velšu ievākšanas laikam, svinot Meža ražas svētkus. Rudens svētkos no pl.12.00 tiks apskatītas ne tikai dabas veltes, bet arī svērta un mērīta meža raža – koksne. Ikvienam būs iespēja saprast, cik ātri aug Latvijas “zaļais zelts” – mežs un cik daudz skābekļa tas saražo. Rudens smaržu ieskautajā Atrakciju laukumā no pl. 14.00 – 15.30 ielu vingrotāju kustības “Street warriors” pārstāvju aktivitātēs aicināts iesaistīties ikviens, izkustoties un elpojot dziļi rudenīgā meža svaigo gaisu.

Ārlavciema ābolu svētki

Foto: Publicitātes foto

21.septembrī Abavas vīna darītavā, Ārlavciemā ikviens interesents aicināts krāšņi nosvinēt ābolu ražas svētkus. Visi kopā vāksim īpašos Ārlavciema ābolus, kas auguši atjaunotā ābeļdārzā, bet pēc labi padarīta darba kopīgi svinēsim un godināsim šī gada ražu. Pasākuma ietvaros būs iespējams piedalīties īpašā seminārā par ābeļu audzēšanu un kopšanu, iesaistīties dažādās fiziskās aktivitātēs un radošās meistarklasēs, skatīties pazīstamās un iemīļotās latviešu kino filmas, tāpēc īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem, kā arī lielākas un mazākas draugu kompānijas. Savukārt diena otrajā pusē kopā baudīsim Agneses Rakovskas un Henrix Band uzstāšanos.  

"We Run Riga" - Lielākais rudens skrējiens

Foto: publicitātes

21. septembrī, Mežaparkā notiks lielākais rudens skrējiens. Distances: 5KM jauniešu skrējiens, 10KM, 5x1KM stafetes, bērnu skrējieni.

Ar muzikālo programmu uzstāsies  Aminata, Patrisha, Triana Park.

Darbosies Street Food festivāls. Reģistrējies skrējienam te. 

KONCERTI

ZeMe koncerts "Visuma Vizošā Tumsa"

Foto: Publicitātes foto

Saule savā spožumā silda ZeMi, mūsu mājas. Vietu, kur līdzās pastāv kā pilsētvides radītie ritmi un putnu dziesmas, tā daudzas aiziešanas un atnākšanas, ko koncertā “Visusma vizošā tumsa” nodos skatītājiem apvienība “ZeMe”, kurā apvienojušās divas radošās personības: kokļu pavēlniece Laima Jansone un dīdžejošanas čempions, elektroniskās mūzikas pārstāvis Monsta (Uldis Cīrulis). Mākslinieki izpildīs dziesmas no dueta debijas albuma “Visuma vizošā tumsa”, kurā apvienotas jaunākās kompozīcijas ar senākiem darbiem.

Baltu vienības dienas pasākums

Foto: Publicitātes foto

Baltu vienības dienas priekšvakarā – 21. septembrī – krogs “Zobens un Lemess” (A.Briāna ielā 10, Rīgā) aicina uz kopābūšanu pasākumā, kas vakara gaitā no viduslaiku spēlēm, neformāla priekšlasījuma par notikumiem zemgaļu pilskalnos 12.-13gs.  pārtaps koncertā. Sestdien pagalmā uzstāsies elektro akustiskais etno-duets Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš, folkroka grupa “Symbolic” un grupa no Lietuvas “Lietis Band”, ko  Latvijā plašāka publika iepazina pirms metāloperas “Kurbads”. 

Baltu vienības dienas uguns rituāls

Foto: Publicitātes foto

Baltu vienības diena tiek atzīmēta par godu 1236.gada 22.septembra vēsturiskajiem notikumiem, kad zemaiši un zemgaļi Saules kaujā sakāva Zobenbrāļu ordeni. Ar svinīgu pasākumu Baltu vienības diena tiks atzīmēta Rīgā uz AB dambja. Koncertēs folkloras kopas "Grodi", "Vilkači", "Skandinieki" un folkmetāla grupa "Symbolic". Plkst.20.00 ar īpašu rituālu tiks aizdegts ugunskurs. 22. septembrī, plkst. 19:00 – 21:00.

IZRĀDES

Pirmizrāde - "Neispējamā misija"

Foto: Publicitātes foto

Izrādās, ka garlaicīgajam taksometra šoferim Džonam Smitam ir hiperaktīva mīlas dzīve. Turklāt nevis viena, bet veselas divas dzīves ar divām sievām. Veiklajam bigāmistam ir ļoti precīzi izplānots grafiks, kā sadzīvot ar abām, neraisot aizdomas. Lai viena sieva neuzzinātu par otras eksistenci. Un otrādi. Lomās: Artis Robežnieks (Džons Smits), Rēzija Kalniņa (Mērija Smita), Vita Vārpiņa (Barbara Smita), Lauris Subatnieks (Stenlijs Pouns), Andris Bulis (Inspektors Trautons), Gints Andžāns (Inspektors Porterhauss), Mārtiņš Upenieks (Bobijs Franklins / Reportieris)

Valtera Sīļa iestudējuma Juhas Jokelas lugas "Finlandizācija" pirmizrāde

Foto: Nacionālais teātris

Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē Valters Sīlis iestudē Juhas Jokelas lugu “Finlandizācija” (oriģinālnosaukums “Migla”). Neliels somu medicīnas iekārtu uzņēmums ir radījis ierīci, kas spēj ļoti precīzi analizēt smadzeņu darbību un tās traucējumus. Tā ir izcila iekārta, tomēr tā ir ļoti dārga, un ne visas slimnīcas to spēj atļauties. Patiesībā to nevar atļauties pat neviena Somijas slimnīca. Taču pateicoties Ārvalstu tirdzniecības ministrijas atbalstam, izdodas atrast partnerus Krievijā. Lugas darbība notiek no 2013. līdz 2015. gadam. Krimas okupācija notiek 2014. gadā. Pirmizrāde 19. septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu