Noklausies jauno "Astro’n’out" albumu "Multivitamīnu multipaka"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Multivitamīnu multipaka"
"Multivitamīnu multipaka" Foto: publicitātes

2. oktobrī klajā nācis grupas "Astro’n’out" jaunākais studijas albums "Multivitamīnu multipaka". Starp vienpadsmit dziesmām tajā iekļauti arī atpazīstamie singli "Dejot trakāk", "Multivitamīnu multipaka" un "Agrāk", kas jau iekarojuši radio topus, kā arī grupas jaunākais skaņdarbs – "Uzmācīga melodija (Mani)".

"Astro’n’out" sestais studijas albums tapis divu gadu garumā vairākās grupas radošajās nometnēs Raunā, Vidrižos un Kuldīgā, pa šo laiku piedzīvojot gan “dekrēta pauzi”, gan citas pārmaiņas, kas jūtamas arī dziesmu aranžējumos, kur dzīvo bungu vietā nācis elektroniskāks skanējums.

“Radot jauno materiālu, apzināti meklējām jaunu virzienu,” albuma tapšanu komentē Astro’n’out soliste un dziesmu tekstu autore Māra Upmane-Holšteine. “Pirmie radošie mēģinājumi pagāja sarunās, kurās sapratām, kā esam auguši un kādu redzam savu turpmāko radošo ceļu. Tikai pēc tam ķērāmies pie instrumentiem un sākām muzicēt, nereti ļaujot sev vienkārši izdauzīties.”

Māra Upmane-Holšteine
Māra Upmane-Holšteine Foto: kadrs no video

Māra Upmane-Holšteine atzīst, ka, neskatoties uz sākotnēji mērķtiecīgi ieturēto dzīvespriecīgi dejisko līniju, aizbēgt no sevis nav iespējams – kaut caur vieglu ironiju, tomēr arī jaunajā materiālā tāpat iezogas iepriekšējā albumā "Urda" aizsāktie “lielie jautājumi”.

“Multivitamīnu multipaka, pirmkārt, ir par prieku un spēju izbaudīt esošo mirkli. Taču caur metaforām par sevis klonēšanu un plakano pasauli, jaunais albums runā arī par mūsdienu agresīvo tempu un pieaugšanu,”

viņa atklāj.

Otrā singla "Multivitamīnu multipaka" nosaukums dots arī albumam, jo labi raksturo tā daudzkrāsaino skanējumu. Par jaunajām vēsmām "Astro’n’out" saka paldies Arnim Račinskim, DJ Makree, Kasparam Ansonam, Didzim Bardo, kā arī pārējiem mūziķiem, kuri bagātinājuši albuma skanējumu. Īpaši lielu pateicību grupa pauž uzticamajam draugam un jau trešā albuma galvenajam producentam DJ Rudd, ar kuru kopā noiets garākais darba posms. Albuma noformējumu veidojis Amsterdamā dzīvojošais mākslinieks Zigmunds Lapsa, savukārt dizainā iekļauto fotogrāfiju autors ir Krists Luhaers. Grupas Astro’n’out sastāvā muzicē Māra Upmane-Holšteine, Juris Kalnišs, Mārtiņš Elerts un Toms Poišs.

Grupa aicina uz Multitūres koncertiem visā Latvijā

Jauno albumu "Multivitamīnu multipaka" grupa aicina nosvinēt Multitūrē, kas 12. oktobrī tiks atklāta ar koncertu Siguldā kultūras centrā Siguldas devons. 19. oktobrī "Astro’n’out" uzstāsies Alūksnes Kultūras centrā, 27. oktobrī – Liepājā koncertzālē Lielais dzintars, 10. novembrī – Jelgavas Kultūras centrā, 29. novembrī – koncertzālē "Palladium" Rīgā, savukārt tūres noslēdzošais koncerts notiks 1. decembrī Vidzemes koncertzālē "Cēsīs". Multitūres koncertos papildus jaunajiem skaņdarbiem tiks atskaņotas arī "Astro’n’out" iemīļotākās dziesmas no iepriekšējiem pieciem albumiem.   

Foto: «Astro’n’out» koncerts Liepājā.

Biļetes

Biļešu servisa kasēs internetā šeit, "Biļešu servisa" tirdzniecības kasēs visā Latvijā.

No 2. oktobra albums ir pieejams ne tikai taustāmā formātā, bet arī populārākajās digitālajās mūzikas straumēšanas vietnēs – Spotify, iTunes, Deezer u.c. Albumu gan digitālajā, gan CD formātā var iegādāties Ekase.lv, bet CD formātā – mūzikas veikalos Upe, Randoms, Upe tuviem un tāliem un Circle K Rīgā, kā arī Jāņa Rozes grāmatnīcās daudzviet Latvijā.

Noklausies albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu