Ekskluzīvi TVNET: Slavenais rudmašu fotogrāfs atklāj, kā viņam gājis Rīgā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Brian Dowling

​Losandželosā dzīvojošais fotogrāfs Braiens Doulings (Brian Dowling), kurš pasaulē iemantoja atpazīstamību ar savu projektu, grāmatu “Redhead Beauty”, kurā iemūžināja dabīgas rudmates no visas pasaules, no 11. līdz 14. septembrim viesojās Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Intervijā TVNET viņš pastāstīja par to, kā gājis vizītes laikā, strādājot pie otrās foto grāmatas.

Cik daudz dabīgu rudmašu no Latvijas ar tevi sazinājās pēc tam, kad portālā ievietojām aicinājumu atsaukties modelēm?

Es nezinu, cik dabīgu un cik krāsotu rudmašu, bet man uzrakstīja apmēram 200 cilvēki. Man liekas, ka puse no visiem bija dabīgas rudmates, bet otra puse viss pārējais. Ļoti daudz mazuļu fotogrāfiju un smieklīgu cilvēku, kuri mani informēja, ka kādā veikalā strādā rudmate un man vajadzētu turp aiziet. Es neesmu stalkeris.

Cik daudz pašmāju dabīgo rudmašu tev izdevās iemūžināt?

Es atbildēju kādiem 40 līdz 50 cilvēkiem, bet beigās atlasīju 10, kas likās interesantākie iekļaušanai grāmatā. Beigās iemūžināju astoņus. Viena atcēla tikšanos lietus dēļ. [..] Otra netika, jo abi viņas bērni bija slimi. Kopumā esmu apmierināts ar paveikto.

Kā tev patika Rīgā?

Lielākoties bija diezgan vējains, bet man paveicās vēl noķert pēdējos saules starus. Redzēju, kā bērni pie parka netālu no Āgenskalna no koka krata ābolus, pasmējos par dažām krievu sievietēm, kuras pa smiltīm gāja ar augstpapēžu kurpēm, un man izrādīja Latvijas Nacionālo bibliotēku.

Dažas modeles ieteica man glaunus restorānus, bet es esmu vienkāršs čalis, kaut arī esmu no Losandželosas. Tici vai ne, bet man vislabāk patika “Lido”. Es tur ēdu divos no Rīgā pavadītajiem vakariem. 50% atlaide pēc 19.30. To nevar pārsist.

Kad aizbraucu uz Minsku, nopriecājos, ka ieraudzīju vēl vienu “Lido”, bet tā bija tikai slikta kopija. Kopumā Rīgā biju četras dienas un zinu, ka palaidu garām daudz, ko pilsēta var piedāvāt, bet man patika.

Kur tu biji apmeties?

Īrēju dzīvokli netālu no Dailes teātra. Nezinu daudz par Rīgu, bet šī lokācija bija lieliska. Īss gājiens līdz vecpilsētai, tuvumā jaukas kafejnīcas, “Laimas” šokolādes fabrika un Tallinas kvartāls, kur bija apskatāma laba ielu māksla. Vajadzēja paņemt līdzi basketbola bumbu, jo tuvumā bija arī labi basketbola laukumi.

Kad nāks klajā tava otrā grāmata, kurā būs iekļautas arī pašmāju skaistules?

Ir pabeigti apmēram 70% grāmatas. Esmu jau viesojies 40 no 50 valstīm, kuras gribu iekļaut grāmatā. Lielākoties Eiropas valstis. Nākamajos sešos mēnešos dažādības dēļ došos uz Izraēlu, Jordāniju, Gruziju, Armēniju, Brazīliju un Meksiku. Nākamās vasaras sākumā ceļošu uz Islandi, tad nobeigumā uz Apvienoto Karalisti un ASV. Grāmata tiks laista klajā 2020. gada septembrī. Ja kāds ir ieinteresēts iegādāties pirmo grāmatu, vēl pāris eksemplāri ir palikuši www.redheadbeauty.org.

Foto: Braiena Doulinga Latvijas modeles

Kā redzams, par viņa modeli Rīgā kļuvusi arī pašmāju jūtūbere, influencere un aktrise Evelīna Pārkere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu