Mūsdienu Alise mūsdienu Brīnumzemē ar mūsdienu tehnoloģijām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Kristaps Kalns

18. oktobrī Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvoja modernizēta Luisa Kerola “Alise Brīnumzemē”. “Visiem tiem cilvēkiem, kuri gaida tik zināmo stāstu klasiskā veidā, ļoti lūdzu uz izrādi nākt atvērtiem. Mūsu Alise ir visīstākā Alise, bet caur citu skata punktu. Es atstāju arī ļoti daudz vietas iztēles zonai,” stāsta izrādes režisore Inga Tropa.

Scenogrāfs un papildinātās realitātes autors Gints Gabrāns. 

Teātra direktors Jānis Vimba: “Šī izrāde mūsu teātrim ir nopietns izaicinājums. Nezinu, ka kāds teātris mūsu reģionā izrādē būtu izmantojis tik sarežģītus tehnoloģiskos risinājumus. Un tas nav pašmērķis, mēs vēlamies uzrunāt bērnus viņiem saprotamā valodā. Izaicinājums bija arī radošajā komandā apvienot gan mūsu augstākās raudzes meistarus, gan titulētus un mākslas pasaulē augtu vērtētus viesmāksliniekus, gan tehnoloģiju ekspertus”

Alise ir iztēles pilna meitene, kurai ir milzīga vēlme izzināt un izprast pasauli un to krāšņo Brīnumzemi, kas ir viņā pašā esoša. 

Alise uzsāk drosmīgu ceļu sevis un pasaules iepazīšanā, izstaigājot prāta spēļu labirintus, kur viss izrādās citādāk nekā izskatās sākumā, un reibinošus karuseļus, kur galvas neprātā cērt nost, lai tālāk ar atvērtu sirdi dotos mīlestības ceļu, nonākot Brīnumzemē, kas ir bezgalīga, kas ir visa pirmsākums un kur it viss ir iespējams.

Alise savā ceļojumā uz Brīnumzemi arī mums pieaugušajiem atgādina par satikšanos ar bērnu sevī - aicinot dzīvot realitātē, izmantojot savu radošo potenciālu, lai jebkuru radušos situāciju piedzīvotu un transformētu caur pozitīvo. Nonākšana Brīnumzemē ir iespēja iegūt resursus, lai atdzīvinātu ikdienu, kas daudziem šķiet pelēka un garlaicīga, lai izlauztos brīvībā no rutīnas un būt patiesi dzīvam.

"Alise Brīnumzemē" ir stāsts par sapņošanu ar vaļējām acīm un atvērtu sirdi.

Lomās: Laura Siliņa, Maija Doveika, Dita Lūriņa, Jurģis Spulenieks, Maija Arvena, Mārcis Maņjakovs, Jēkabs Reinis, Uldis Siliņš, Igors Šelegovskis, Kaspars Zvīgulis, Kristians Kareļins, Artis Drozdovs. Kostīmu māksliniece Madara Botmane, mūzikas autore Anna Ķirse, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, video mākslinieki Toms Zeļģis un Gustavs Voldemārs Lociks, horeogrāfe Liene Grava.

Izrādi bērniem no 7 līdz 14 gadiem.

Aplūko foto no izrādes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu