"Jersika Records" paspārnē klajā nāk apvienības "Endless Roar" skaņuplate

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Jersika Records"
"Jersika Records" Foto: publicitātes

Džeza mūzikas izdevniecības "Jersika Records" paspārnē klajā nāk apvienības “Endless Roar” skaņuplate “Rush Hush”. “Endless Roar” ir starptautisks mūzikas projekts, kurā apvienojušies kontrabasists Staņislavs Judins, lietuviešu saksofonists Arvīds Kazlausks, un amerikāņu multimākslinieks Džakins Pusons.

“Endless Roar” savu darbību sāka 2014. gadā, savā mūzikā iekļaujot ambientās, drone, postroka un frīdžeza estētiku, kā arī koncertos uz vietas veidojot vizuālu video priekšnesumu. Apvienību sākotnēji veidoja Latvijā dzīvojošie Arvīds Kazlausks (Arvydas Kazlauskas) un  Džakins Pusons (Jachin Pousson), bet vēlāk viņiem pievienojās arī Staņislavs Judins.

Albums ierakstīts Rīgā, 2018. gada 5. decembrī ierakstu studijā “LokoMotiv Room”, un mūziķi ierakstā šoreiz izmanto analogos instrumentus – kontrabasu, baritona un soprāna saksofonus, kas papildināti ar looper efektu pedāļiem, un bungas. Pilnībā analogi veikts arī pats ieraksts, uz lentas skaņu režisora Vara Kurmiņa vadībā.

Albumu “Rush Hush” paši mūziķi raksturo kā toņu poēmu, kurā apspēlē bipolaritātes tēmu – vienā plates pusē reflektējot pilsētas ikdienai raksturīgo intensitāti un mežonīgumu, bet otrajā meditējot par laukiem un dabai piemītošo plašumu un tajās sastopamajām tekstūrām.

“Mēs netiecamies ignorēt mūzikas likumus, bet kopā radam paši savus likumus, vadoties pēc tā, kā katrs atsevišķais mirklis mūzikā izvēršas pilnā krāšņumā. Mums patīk šāda veida pieeja, jo tā izaicina klausīties daudz radošāk un izdomas bagātāk. Mēs ielūdzam arī klausītājus albuma klausīšanās procesā spēlēt šo radošo lomu, kopā ar mums atklājot paši savu stāstu un gūstot paši savu pieredzi,“ saka Džakins Pusons.

Skaņuplates “Rush Hush”  atvēršanas koncerts notiks 7. decembrī pl.19:00 Rīgā, Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes ielā 101a). Biļetes uz koncertu var iegādāties šeit

“Endless Roar” albums “Rush Hush” izdots vinila skaņuplates formātā, kā arī atrodams Spotify un citos mūzikas straumēšanas vietnēs un izdevniecības YouTube un Bandcamp profilā:

Noklausies albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu