Radīts īpašs video dziesmai lībiešu radu tautas Ludzas igauņu valodā (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: kadrs no video

Atzīmējot UNESCO izsludināto pirmiedzīvotāju valodu gadu, Saulkrastu koris "Anima" ir radījis mūzikas video komponista Uģa Prauliņa skaņdarbam "Velikine armakene", kas latviski tulkojams kā “Bāleliņ mīļais” no cikla "Līvu sasaukšanās".

“Video stāsts ir par krasta ļaudīm, pieredzi, kuru pārmantojam no paaudzes paaudzē, par valodas spēku, savu sakņu un iekšējās būtības apzināšanos. Būt kopā gan smagā darbā, gan nozīmīgos svētkos - tā ir mūsu kora viena no būtiskākajām pamatvērtībām,” stāsta video idejas autore un kora mākslinieciskā vadītāja Laura Leontjeva.

Video redzams Vidzemes lībiešu krasts, Saulkrastu apkaimes kultūrvēsturiski nozīmīgie dabas objekti kā Baltā kāpa, Laučakmens, Veczemju klintis un mūžam mainīgā jūra.

"Bet krasta ļaudis - gan dzirkstošie jaunieši, zvejnieki, godu svinētāji - esam mēs paši - kora dziedātāji," teikts kora preses paziņojumā.

Noskaties video.

“Velikine armakene” ir daļa no Uģa Prauliņa cikla "Līvu sasaukšanās", kurā sastopas Kurzemes un Vidzemes līvi un līvu radu tautas. “Velikine armakene”, tulkojumā no Ludzas igauņu jeb lucu valodas, nozīmē “Bāleliņ mīļais”. 

Uģis Prauliņš
Uģis Prauliņš Foto: LETA

Koncertprogramma izskanēs koncertzālē "Cēsis" 30. oktobrī plkst. 20.

Biļešu iegāde “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un koncertzālē "Cēsis" (bērniem līdz 6 gadu vecumam ieeja koncertā bez maksas). 

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu