Gundegai Skudriņai atvaļinājumā Venēcijā nākas pārvietoties ar miskastes maisiem kājās

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Pašmāju TV personība Gundega Skudriņa šoruden devusies atpūtā uz plūdu skarto Itālijas pilsētu Venēciju - sociālajā tīklā "Facebook" viņa atklāja, ka pārvietošanās pa Venēciju notiekot "tikai peldus un ar miskastes maisiņiem kājās". 

"TVNET raksta taisnību par lielākiem plūdiem Venēcijā kopš 1966. gada. Aizejot vakariņās, tas beidzas šādi. Sēdi, vakariņo un pēkšņi jūti - kājas slapjas. Sākumā jautri, viss turpina notikt kā ierasts. Tad viesiem lūdz doties uz viesnīcām, kur applūduši lobiji un pirmie stāvi. Vējš un paisums pieņemas spēkā, pilsēta atslēdz elektrību un tad vairs smiekli nenāk," vēsta Skudriņa. 

Viņa atklāj, ka arī vietējie iedzīvotāji esot šokā, jo "gadus piecdesmit neko tādu nav redzējuši. Un kā to visu risināt, īsti nezina".

"Nu ko, būs uz mājām jāpeld," raksta TV personība. 

Kā jau ziņots, otrdien, 12. novembrī, Venēciju piemeklēja plūdi, kuros ūdens sasniedza augstāko līmeni vairāk nekā 50 gadu laikā, un tūristi brida pa applūdušajām ielām, meklējot patvērumu. 

Sevišķi spēcīgajos plūdos, kurus vietējie iedzīvotāji sauc par "acqua alta", ūdens līmenis sasniedza 1,87 metrus.

"Mēs pašlaik piedzīvojam sevišķi augstu plūdu līmeni. Visi ir mobilizēti, lai tiktu galā ar šo ārkārtas situāciju," tviterī paziņoja Venēcijas mērs Luidžo Bruņaro.

Kopš 1923. gadā tika uzsākta plūdu ūdens līmeņa reģistrācija, augstāks līmenis ir bijis tikai vienreiz - 1,94 metri 1966. gadā.  

Mērs nosauca spēcīgos plūdus par "brūci, kas atstās paliekošu zīmi" šajā pilsētā. 

Plūdi visvairāk skar Svētā Marka laukumu, kas atrodas vienā no zemākajām pilsētas vietām. 

Foto: Plūdi Venēcijā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu