Sporta entuziasts un ģimenes cilvēks Ansis Klintsons atklāti par vīrišķību

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Lai mūsdienās tevi uzskatītu par modernu vīrieti, nepietiek vien ar tādām īpašībām kā atbildība, mērķtiecība, interese par apkārt notiekošo, kā arī rūpes par sevi un savu veselību. Dzīvojot informācijas un tehnoloģiju laikmetā, uzmanība tāpat jāpievērš kritiskās domāšanas izkopšanai, kas noder konkrētu lēmumu pieņemšanai, bet neļauj aizmirst par “lielo bildi”, pārdomās par vīrišķību dalās TV personība, veselīga dzīvesveida un fitnesa entuziasts Ansis Klintsons - “Movember” kustības aktīvists.

Novembris visā pasaulē pazīstams kā vīriešu veselības mēnesis, kurā stiprā dzimuma pārstāvji kampaņas "Movember" ietvaros tiek mudināti pārbaudīt un rūpēties par savu veselību.

Mūsdienu vīrietis – veselīgs, atbildīgs un informēts

Ņemot vērā, ka vīrietim mūsdienās ir daudz un dažādas lomas un tās bieži vien saplūst, nākas sev uzdot jautājumu: ko īsti nozīmē būt vīrietim 21. gadsimtā? Ansis Klintsons uzskata, ka modernam vīrietim arī mūsdienās jāpiemīt tādām pašām īpašībām, kā tas bijis vēsturiski - vīrietim, pēc Anša domām,

jāparūpējas par ģimeni, bet nedrīkst arī novārtā atstāt pašam sevi – savu pilnveidošanos un attīstību.

Izaicinājumu tam mūsdienās gan netrūkst – dzīvojot informācijas un tehnoloģiju laikmetā, ir jāspēj domāt kritiski, lai pieņemtu konstruktīvi apsvērtus lēmumus, tajā pašā laikā nezaudējot vīziju par “lielo bildi”. Jo ir jārēķinās, ka pieņemtie lēmumi ietekmēs gan karjeru, gan veselību, gan cilvēkus sev apkārt.

“Tāpat mūsdienu vīrietim ir jāspēj sev nodefinēt, kas ir tas, kas tev pašam patīk un ko vēlies darīt. Jo citādi mētājoties no viena lēmuma pie otra, beigās nevarēs sasniegt neko. Kā arī ir jāspēj saprast, ko būsi spējīgs darīt šīs lietas labā, lai attīstītos un kā šīs intereses var izmantot paša, savas ģimenes un savas izaugsmes labā. Tas ir tas, kas nosaka mūsdienu vīrieša būtību,” stāsta Ansis Klintsons.

Sports vīrieša veselībai - labi sabiedrotie ikdienā

Ikdienā cilvēkam ir būtiski ievērot konkrētu dienas plānu un būt fiziski aktīvam. Tādēļ Pasaules Veselības organizācija ir izstrādājusi normatīvus, kas jāizpilda, lai cilvēks būtu vesels. Interesanti, ka pētījuma rezultāti atklāj – cilvēkam jebkurā vecumā ir jānodarbojas ar vidējas slodzes aerobām fiziskām aktivitātēm vismaz 150 minūtes nedēļā.

“Es pats ievēroju Pasaules Veselības organizācijas izstrādātos nosacījumus un ieteikumus, jo sapratu, ka man tas ir nepieciešams, lai es justos labi un tā es darbojos un funkcionēju daudz labāk un produktīvāk un uzskatu, ka tas ir svarīgi katram vīrietim,” stāsta Ansis. Tāpat viņš uzskata, ka pastarpināti laimes hormoniem, kas izdalās pēc fiziskām aktivitātēm, kas ir svarīgi vīrieša labsajūtai, tie arī ievērojami samazina sirdsslimību un aptaukošanās riskus, kas palīdz kopumā dzīvot veselīgāku un pilnvērtīgāku dzīvi.

Palīgi ikdienas aizņemtā grafika organizēšanai

“Lai vīrietis saglabātu savu “Es” un tajā pašā laikā būtu veselīgs un spējīgs sevi realizēt un palīdzēt apkārtējiem, ir jāatrod balanss starp darbu un atpūtu, tādēļ ir nepieciešams atrast labāko veidu, kā organizēt savu ikdienu,” uzskata Ansis. 

Tā kā Ansis daudz nodarbojas ar sportu, lai vairotu savu fizisko un garīgo labsajūtu, tad viedpulkstenis ir labs palīgs veselības stāvokļa un sporta sasniegumu monitorēšanai. ”Kad trenējos, vienmēr pulkstenis man ir uz rokas. Fitnesa režīmā pulkstenis mēra pulsu un papildu tam, es varu saregulēt sev nepieciešamos parametrus un ja es trenējos ar augstas intensitātes pulsu, tad šis pulkstenis ar balsi paziņos, ja es kādā brīdī pārsniegšu uzstādīto maksimālo pulsu, kā arī teiks, ka ir laiks atpūsties, jo ir pārāk augsts pulss – tādējādi es varu nodarboties ar sportu, bet arī atcerēties par atelpām, kas tik ļoti vajadzīgas veselīgam ķermenim,” atklāj Ansis.

Brīžos ārpus darba un fiziskajiem treniņiem, Ansis stāsta, ka viņam patīk nodoties ģimeniskām aktivitātēm. Ar ģimeni visi kopā skatās televizoru vai klausās mūziku, spēlējot galda spēles. Arī šīm aktivitātēm ir jāatrod laiks dinamiskajā ikdienā, uzskata TV raidījumu vadītājs un fitnesa treneris.

Dienas svarīgākā daļa – rīts

Ne velti saka - kā dienu iesāksi, tā arī pavadīsi. Ansis uzskata, ka labam un jēgpilnam dienas iesākumam ir nepieciešams savu rītu sākt pēc iespējas produktīvāk - izveidot sev tīkamu un noderīgu rituālu un darbību kopumu, kas ļaus dienu iesākt jau ar pāris paveiktiem darbiem, tādā veidā sniedzot gandarījuma sajūtu. Īpaši svarīgi tas ir mūsdienu vīrietim, kam tik daudz kas ir jāizdara, jāpagūst un jāparūpējas. “Mans rīts sākas ar to, ka mani modina viedpulkstenis. Tas klusām novibrē uz rokas un tad, sākoties putnu skaņām, pamodina. Tas man palīdz iesākt rītu lēnām un mierīgi. Pēc tam, es katru rītu meditēju, vai vismaz cenšos to darīt regulāri. Tas man palīdz sakopot domas un noskaņoties uz man vēlamā emocionālā viļņa pirms diena vēl ir sākusies,” atklāj Ansis.

Ansis tāpat arī iesaka katram vīrietim pamēģināt rītu iesākt ar kādu aktivitāti - vai tā būtu rīta vingrošana, izstaipīšanās vai vienkārši meditācija, kas atmodinātu ķermeni un ļautu noskaņoties gaidāmajai dienai.

Lai arī rīta rosme aizņem tikai nieka 10 – 15 minūtes, tas ir laiks, kad varam atmodināt ķermeni, iesildīt muskuļus un pārdomāt darāmos darbus.

Tādēļ Ansis Klinstons novēl: “Rūpēties par sevi un savu garu, tādā veidā nodrošinot sabalansētu ikdienu, ķermeni un nākotnes vīziju, lai pierādītu sevi gan citiem, gan pašam.”

Ansis ar savu viedpulksteni Huawei Watch GT2
Ansis ar savu viedpulksteni Huawei Watch GT2 Foto: publicitātes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just a test ;) #vc4 #veselibascentrs4 #cardiology

A post shared by Ansis Klintsons (@ansisklintsons) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu