Jaunā dziedātāja Katō prezentē EP (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: "Katō" albuma prezentācija
Foto: "Katō" albuma prezentācija Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Ar nelielu koncertu Andrejostas ielā savu jauno EP "Ko mani putni ēd" prezentējusi jauna dziedātāja Anna Zankovska jeb Katō. Klajā laists arī albuma ceturtais singls ar nosaukumu "Tu sit ārā man korķus". Aplūko foto! 

Mazalbumā iekļautas sešas dziesmas – kā singli jau izdotie skaņdarbi “Es gāju par tālu”, “Ko mani putni ēd” un “Pilns mēness”, kā arī trīs vēl nedzirdētas kompozīcijas – “Tu sit ārā man korķus”, kura kā singls tiek izdota līdz ar EP iznākšanu, “Man vairs nav bail” un grupas “Raadio” savulaik izdotās dziesmas “Automāts” kaverversija.

KatōKatō
KatōKatō Foto: publicitātes

“Albuma stāsta pamatā ir divu cilvēku attiecību, jeb “iemīlēšanās” sākumā - “rozā briļļu” periodā. Pirms viss vēl nostabilizējies, vēl nav īsti atklājušās patiesās jūtas, ir tikai nojausma par to, ko otrs cilvēks domā. Tajā laikā viss krāsojas tikai ļoti gaišās, vai pavisam tumšās krāsās. Veselais saprāts nespēj līdz galam pieslēgties. Lai nu kā, man šķiet, maģiski, ka pasaulē ir iekārtots tā, ka cilvēki viens otram spēj radīt neprātīgu emociju virpuļus. Tikai paskatoties vienam uz otru, šķiet, ka sākam lidot desmit centimetru virs zemes,” par albumu stāsta Katō.

Noklausies albumu.

Par dziesmu “Tu sit ārā man korķus” mūziķe saka: “Simpātijas, kad, šķiet, ka vēderā lidinās tauriņi - tu nespēj ne ēst, ne gulēt, staigā kā apdullis un prātā ir tikai viņš vai viņa, mēs dzīves laikā paspējam izjust salīdzinoši retāk, kā citas emocijas. Iemīloties, viss pārējais kādu brīdi šķiet mazsvarīgs, jo cilvēks ir patiesi laimīgs. Novēlu katram atrast tādu “otru pusīti”, kura sit ārā korķus.”

“Iemīlēšanās stāvoklī darot ikdienišķas lietas, cilvēks mēdz aizsapņoties, “uzkārties” un aizmirst ko vispār grasījās darīt. Videoklipā tiek izspēlēti šādi momenti ar stilizētām situācijām, kurās ierastās darbības transformējas par kaut ko absurdu un rotaļīgu, tādējādi paspilgtinot iekšējās sajūtas, kas traucē funkcionālām un racionālām darbībām,” par videoklipu stāsta videoklipa režisore un mākslas vadītāja Zane Priede.

Mazalbuma atklāšana notika 19. novembra vakarā, slēgta pasākuma ietvaros, veikala/darbnīcas “Grandfather hoodies” telpās, klātesot dziedātājas draugiem un atbalstītājiem.

Foto: Katō prezentē albumu.




Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde, Gints Bāliņš. 

Foto: #SIF_MAF2019
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu